El curt francès 'Sous la mousse' guanya la desena edició de l'Acocollona't!

Una justiciera que executa violadors s'emporta el segon lloc

L’​Acocollona’t!, l​a ​Setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona,​ha tancat aquest dimarts 8 de desembre la seva desena edició fent públic el seu palmarès. Des del passat divendres 4 de desembre s’han projectat als ​Cinemes Albèniz Plaça i​ al ​Cinema Truffaut ​una trentena de curts dels més de 500 rebuts.

D’entre tots aquests filmets, la majoria de l’estat espanyol, tot i que amb una rellevant representació internacional procedent de països com França, EUA, Itàlia, Alemanya, Bèlgica i Nova Zelanda, ha resultat vencedor el curt francès ​Sous la mousse d​’​Ollivier Briand​, una història sobre un nen que es troba a la banyera un monstre sorgit de les canonandes. El segon premi ha estat per Dana,​ de L​ucía Forner Segarra,​ sobre una justiciera que executa violadors. El Premi Especial del Festival, en substitució del Premi del Públic, ha estat per ​El tratamiento i​ d'Álvaro Carmona, i el curt Horroscope,​de Pol Diggler, n’ha rebut la Menció Especial del Festival.

El jurat de l’Acocollonat 2020 ha estat format per ​Bernat Costa (​actor i il·lustrador) i I​gnasi Arbat i Mart Sanz (​conductors del programa de Ràdio Salt, Ningú no és perfecte, sobre cinema, sèries i còmics). El primer i segon premi es repartiran 500 euros i 300 euros respectivament, mentre que el premi del festival està dotat amb 200 euros de material de la ​Llibreria 22,​ un dels patrocinadors del festival. El premi honorífic del festival se l’ha emportat el ​Cinema Truffaut,​ que en enguany celebra el seu 20 aniversari.​

Pel que fa a la setena edició de l’​Acocoexprés,​ el concurs de curts fets en 24 hores de l’​Acocollona’t,​realitzat durant el cap de setmana del 28 i 29 de novembre, i en què s’havia d’introduir un rotlle de paper de vàter i una frase mítica del cinema com a elements sorpresa de l’edició, el vencedor ha estat ​Quarantine Myers (Millor Curt) de Israel Manzano, per oferir amb molt pocs recursos, però molta inventiva, una paròdia sobre el gènere s​lasher en clau de pandèmia. El segon premi ha estat per ​Salva a la Marta, ​de Fernando Álvarez, i el 3er premi se l’ha endut l’escatològia de ciència-ficció del curt ​Només vull fer caca,​ de Paul Jones. El jurat també ha volgut atorgar una menció especial a l’emotiu ​REVELACIONS,​ d’Albert Portal. El primer i segon premi es repartiran 500 euros i 300 euros respectivament, mentre que el tercer n’obtindrà 150 euros.

El jurat de l’​Acocoexprés 2020 h​a estat format per en ​Xavier Morcillo,​ curtmetratgista i realitzador gironí i ​Marta Sanz,​conductora del ​Ningú no és perfecte,​ èpic programa de Ràdio Salt sobre cinema, sèries de televisió i còmics, i ​Víctor González,​ crític del blog de cinema i sèries ​Els Bastards.