El PSC de Girona assegura que la ciutat està més bruta que ara fa un any

Bosch carrega contra l'equip de govern per haver desatès determinats barris i qualifica la situació "d'inacceptable"

Per a la cap de l'oposició, no hi ha cap mena de dubte que Girona, avui dia, està "més bruta" que ara fa un any. Pia Bosch ha carregat contra l'equip de govern, i l'ha acusat de desatendre la neteja de determinats barris i el control sistemàtic de plagues.

Bosch ha recordat que el maig del 2011, poc abans de les eleccions, es va adjudicar el nou contracte de neteja, que havia de servir per mantenir la ciutat més neta. "Però ara, més d'un any després, l'equip de govern de CiU no l'ha fet servir per a res", ha lamentat la cap de l'oposició.

"Una vegada més, l'equip de govern diu una cosa i en fa una altra; llança l'eslògan 'Girona+Neta' i no acaba de desplegar el nou contracte, mentre que la ciutat cada dia que passa està més bruta, critica Pia Bosch. La portaveu socialista ha acompanyat el seu discurs de diverses fotografies que, segons ella, evidencien aquesta situació.

En algunes de les instantànies es veuen fulles seques als carrers, en una altra un contenidor sense buidar i, en d'altres, jardineres amb brutícia. "El centre de la ciutat està brut, i no en parlem de la situació als barris; alguns com ara Mas Ramada, Torre Gironella o la Font de la Pólvora estan del tot abandonats", concreta Bosch, I hi afegeix: "Però en d'altres, com ara Sant Narcís i Santa Eugènia, també hi ha un abandonament claríssim"

A més, el grup del PSC a Girona també denuncia l'aparició de rates en determinats punts de la ciutat, i assegura que aquesta situació és "del tot inadmissible" per a una ciutat turística com Girona. "No pot ser que la Girona moderna i turística del segle XXI sigui una ciutat on hi ha rates", afirma la cap de l'oposició amb contundència.

200 euros per habitant

Per a Pia Bosch, la situació de "deixadesa" que viu la ciutat no deriva d'un tema econòmic, sinó d'una "mala gestió" de l'equip de govern. Per això, el grup municipal ha tret xifres. Segons ha detallat la regidora Sílvia Paneque, el pressupost per a neteja i manteniment s'ha incrementat un 10% respecte l'any passat, però això no es veu a peu de carrer.

"El pressupost municipal d'aquest 2012 destina 20 MEUR a neteja i manteniment de la ciutat, la qual cosa representa pràcticament el 40% del pressupost en despesa corrent", ha dit Paneque. I ha afegit: "Així, cada habitant paga 207 euros anuals per aquest concepte, i una família de quatre membres ha de destinar 830 euros anuals, uns 69 mensuals, a aquesta despesa".

Pia Bosch ha reclamat a l'equip de govern que treballi i solucioni la situació que denuncien els socialistes. "És absolutament inacceptable que el manteniment de la ciutat no es faci com s'ha de fer, i no es pot tolerar que això continuï així", ha conclòs la cap de l'oposició.