Els Mossos eviten enfrontaments entre una vintena de simpatitzants de Vox i 200 antifeixistes a Girona

El CDR ha silenciat el discurs de l'ultradreta amb un altaveu en un balcó

Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha dividit la Plaça del Vi de Girona per evitar enfrontaments entre uns 200 antifeixistes i una vintena de simpatitzants de Vox.

Inicialment, el CDR havia convocat una manifestació a les deu del matí a la Plaça de la Independència, amb la voluntat de marxar fins a la Plaça del Vi. La realitat, però, ha estat que la majoria dels manifestants antifeixistes s'han concentrat directament davant de l'Ajuntament de Girona pel seu compte. L'objectiu: impedir la concentració de Vox que estava prevista per a les 12 del migdia.

Ha estat a aquesta hora quan una vintena de militants i simpatitzants de la formació d'ultradreta han entrat amb banderes espanyoles i del partit per celebrar l'acte. Ho han fet pel pont de pedra i amb un cordó policial que els protegia, això sí entre crits d'algunes persones que estaven a fora de la plaça amb estelades. En total, la policia catalana ha desplegat una quinzena de furgonetes entre la Brimo i l'Arro per assegurar que no hi haguessin incidents.

Un cop el grup de manifestants unionista ha arribat, el CDR ha posat en marxa un potent altaveu per on s'han estat escoltant consignes com 'Girona serà la tomba del feixisme' o 'No passaran'. Tot plegat mentre el president de Vox a Girona, Alberto Tarradas intentava llegir un manifest juntament amb altres companys del partit.

La música i els crits des de l'altra banda de la plaça han impedit que s'escoltés el missatge que intentaven traslladar amb un megàfon. Finalment, el diputat al Congrés de Vox, Juanjo Aizcorbe, ha fet un parlament en defensa de la figura de Felip VI i de la constitució.

En tot moment, una seixantena d'agents de la Brigada Mòbil i de l'ARRO s'han ocupat de separar els dos grups de manifestants i llevat d'algun llançament d'ous i petards, no s'ha produït cap incident destacable.

Mitja hora més tard, els concentrats de la formació d'ultradreta han decidit marxar un cop havien finalitzat l'acte. Ho han fet, de nou, acompanyats pels Mossos. Al final, un petit grup d'antifeixistes han colpejat una de les furgonetes de la Brimo i això ha fet que els agents baixessin i hi haguessin corredisses.

Tot plegat ha acabat sense incidents i amb crits i insults cap als Mossos d'Esquadra.