El Ripollès nota l'arribada de veïns de segones residències aquest pont de la Puríssima

L'hostaleria espera fer caixa però critiquen el confinament municipal

Els pobles del Ripollès noten que durant el pont de la Puríssima el nombre de veïns ha crescut per l'arribada dels qui tenen una segona residència. De fet, l'hostaleria de la zona reconeix que hi ha més gent que un cap de setmana de confinament i esperen que la segona part del pont sigui "bona" coincidint amb l'obertura de la mobilitat.

"Dilluns i sobretot dimarts tenim gairebé ple", assenyala en Xavier Rigart, codirector del restaurant El pont 9 de Camprodon.

Des del Consell Comarcal reconeixen que, a partir de dijous passat, han notat un increment de vehicles a les carreteres, però "res desmesurat". De fet, el president de l'ens, Joaquim Colomer, destaca que la immensa majoria compleixen amb les mesures de seguretat i en aquest sentit, assenyalen que "estan tranquils" i no serà com quan es va decretar l'estat d'alarma el mes de març, a l'inici de la pandèmia.

Un dels pobles amb més segones residències és Camprodon. El tinent d'alcalde del municipi, Joan Faig, diu que han notat l'arribada d'aquests veïns i remarca que per a ells "és important" que vinguin per l'activitat econòmica que generen. Faig deixa clar que "si es comporten com la resta que viuen tot l'any a Camprodon, no hi ha d'haver cap problema. "Tothom està molt conscienciat", concreta.

Tot i l'arribada d'aquestes persones, el pont de la Puríssima no s'assembla "en res" a qualsevol altre. I és que la fira que "inundava" els carrers del poble aquest any no s'ha celebrat i, malgrat que hi ha més gent que altres caps de setmana, el nombre de persones és molt menor.

El passeig de Camprodon, on hi ha bona part de les segones residències, s'hi veia més moviment de l'habitual aquest dissabte, però res comparable a abans de la pandèmia. A pobles veïns com Llanars, Vilallonga de Ter o Setcases també han notat l'arribada de persones que viuen fora durant la setmana.

L'hostaleria espera un bon final de pont

Un dels sectors més afectats pel tancament perimetral és l'hostaler. De fet, molts restaurants han optat per fer descans el diumenge, que era el dia que més treballaven abans de la covid. En Xavier Rigart és codirector del restaurant El pont 9 de Camprodon i explica que ara els caps de setmana "són molt fluixos".

De fet, Rigart espera fer caixa especialment dilluns i dimarts quan la mobilitat està permesa a tot el territori. "Dissabte i diumenge no tenim molt bones perspectives, però el final de pont tenim moltes reserves", explica.

Reclamen el confinament comarcal

Des del Consell Comarcal del Ripollès carreguen contra el Govern per no permetre el confinament comarcal enlloc del municipal. El president de l'ens, Joaquim Colomer, lamenta que no se'ls escolti ni es tingui en compte les particularitats de la comarca, que té una densitat de població molt baixa.

Colomer recorda que en tot el territori hi viuen 25.087 persones i, per tant, el risc de contagi és petit. Si es permetés la mobilitat comarcal els caps de setmana, es podrien pal•liar els efectes de la crisi en sectors com l'hostaleria i la restauració que, recorda el president, tenen un "pes important" en l'economia local.