El jutjat processa el professor de bateria de Quart per abusar sexualment de dos exalumnes

Considera que la resta de casos han prescrit

El Jutjat d'Instrucció 2 de Girona ha processat el professor de bateria de Quart per haver abusat sexualment de dos exalumnes mentre els feia classes. A la interlocutòria, la magistrada recull que l'investigat va aprofitar-se dels nois al soterrani de casa seva, on impartia les lliçons.

Exposa que els deia comentaris lascius i els feia massatges que acabaven amb masturbacions o fel·lacions. Tot i que més joves van denunciar el mestre, el jutjat considera que la resta de casos han prescrit i tira endavant el processament per a aquests dos, que van passar entre els anys 2009 i 2017.

La causa, però, pot ampliar-se amb més víctimes perquè aquesta setmana dos exalumnes més, que ara tenen 18 i 25 anys, també han denunciat el professor per abusos.

Fins ara, hi havia sis alumnes que havien denunciat abusos per part del professor de bateria. Dos dels casos ja havien prescrit i els afectats van declarar a la causa com a testimonis. Dels altres quatre, el jutjat va concloure que n'hi havia dos més que també havien prescrit. Però sí que considera que hi ha "indicis racionals" per enviar el mestre a judici per als dos restants.

El primer fa referència a un alumne que va començar a fer classes particulars de bateria al 2006. Segons recull la interlocutòria, el professor impartia les lliçons al soterrani de casa seva, on hi tenia dos espais diferenciats. Un el feia servir per a les classes, i l'altra era una zona de relax (on hi tenia coixins i fotos dels alumnes).

Segons va explicar aquest exalumne al jutjat, l'investigat l'afalagava, li deia que estava "enamorat" d'ell i que era "com el fill que no havia tingut". Tres mesos després de començar les classes, el professor va començar a fer-li massatges a l'esquena i, a partir d'aquí, va passar a masturbar-lo. Entre el 2006 i el 2009, recull la interlocutòria, ho va arribar a fer una quinzena de vegades.

Quan l'exalumne li demanava que parés, el professor li responia que "es deixés portar" i l'engalipava dient-li que, si es deixava fer el massatge, li vendria material musical a un preu baix o li deixaria tocar algun dels seus instruments.

Tot i que aquests fets ja han prescrit, la interlocutòria els agafava com a context d'un altre abús, que va tenir lloc el novembre del 2009. Aquest, recull el jutjat, no ha prescrit; i precisament, és amb el que es basa la interlocutòria per processar el professor de bateria per un delicte d'abús sexual agreujat contra aquest exalumne.

Massatge i fel·lació

La interlocutòria exposa que, aquell novembre del 2009, el professor "va començar a fer un massatge" al jove "i va acabar fent-li una fel·lació". Va ser l'última vegada, perquè a partir d'aleshores l'exalumne ja no va permetre que el toqués més, tot i que va continuar anant a classes de bateria fins al 2012.

El denunciant no va tornar a saber res més del mestre fins al 2017. Aquell any, el professor el va trucar però l'exalumne li va dir que no volia parlar amb ell. Sí que li va enviar un e-mail on va desfogar-se, i això va fer que el mestre anés a trobar-lo a la feina. Va ser durant aquesta conversa quan el professor, diu el jutjat, li va reconèixer que hauria abusat de dos alumnes més. Arran de tot el que li va passar, per superar les seqüeles emocionals, l'exalumne ha hagut de fer teràpia.

Des del 2013 fins al 2017

La segona denúncia per a la qual es processa el professor de bateria fa referència a un altre alumne. En aquest cas, el jove va començar a fer classes amb l'investigat a finals del 2012.

Segons recull la interlocutòria, els abusos (que van començar el 2013 i es van allargar fins al 2017) van ser "progressius". D'entrada, el professor li feia comentaris pujats de to i de caire sexual acompanyats de petons o abraçades. Més endavant, va començar a oferir-li a l'alumne fer-li massatges amb l'excusa que eren per "relaxar-se". Durant un d'aquests massatges, l'investigat va fer tocaments als genitals a la víctima, que li va dir que parés. "Per excusar-se de la seva conducta, va dir que era un joc", afegeix el jutjat.

La víctima també va relatar al jutjat un altre episodi que va tenir lloc l'abril del 2014, el dia abans que complís 16 anys. Només arribar a la classe, el professor li va fer dos petons i, quan el jove estava assegut en una butaca, el mestre de bateria se li va "llançar al damunt" i el va acabar masturbant.

Els abusos van "impactar enormement" en la víctima i aquell mateix dia va enviar un missatge al professor recriminant-li la seva actuació. L'investigat va respondre que "l'estimava molt" i li va prometre que no tornaria a passar. El jove no es va atrevir a deixar les classes perquè no volia donar explicacions sobre la situació i perquè tenia un "vincle emocional" amb el professor.

Durant un temps, el mestre de bateria va complir la seva promesa però, segons apunta el jutjat, uns mesos després va tornar a fer massatges i tocaments a l'alumne. Finalment, el juny del 2017 el jove va enviar una carta per whatsapp a l'investigat retraient-li la seva conducta i el professor va intentar convèncer-lo, sense èxit, perquè tornés a classe.

Fins l'any següent, la víctima no es va atrevir a explicar els abusos a ningú. Un cop ho va fer, va presentar denúncia i ha hagut de fer teràpia per afrontar les conseqüències emocionals dels fets.

Delictes d'abús sexual

La magistrada titular del jutjat d'instrucció 2 de Girona conclou que hi ha indicis que apunten a l'investigat com a autor de delictes d'abús sexual cap a dues víctimes.

Les víctimes del professor de bateria van obrir un perfil a instagram per crear una xarxa de suport mutu i per acompanyar altres exalumnes que no s'haguessin atrevit a denunciar. L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, ha concretat que aquesta setmana han interposat dues denúncies més de joves que actualment tenen 18 i 25 anys, que es podrien acumular al mateix procediment obert al jutjat.

La interlocutòria de processament fixa la declaració indagatòria de l'investigat per al 23 de desembre.