El Centre Palamós Gent Gran ja compta amb 63 persones ingressades per covid-19

El centre va detectar-lo la setmana passada en el marc dels cribratges periòdics

Els cosos de coronavirus al Centre Palamós Gent Gran ja afecten a un total de 63 persones, 43 pacients i 20 professionals del centre. Els casos de covid-19 es van detectar durant els cribratges periòdics que es fan al centre, gestionat pels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE).

La setmana passada quinze professionals van donar positiu per covid-19. Arran d'això, es van fer proves a tots els residents i usuaris, i es van detectar 32 positius més (que estan inclosos a la nova actualització de dades). D'aquests, 17 són pacients de llarga estada, i els altres es reparteixen entre residents (6) i pacients de mitja estada polivalent (9).

Des del SSIBE asseguren que la majoria dels afectats són asimptomàtics o tenen simptomatologia lleu, i que els casos més greus ho són per patologies prèvies.

Per fer front a la situació, el centre va adoptar diverses mesures. Entre elles el cribratge a tots els pacients ingressats en el qual es va detectar els 32 casos nous. Es van traslladar els pacients positius a la tercera planta i el de quatre pacients fràgils sense coronavirus a l'hospital de Palamós.

A més, s'han suspès les consultes externes, s'ha tancat temporalment el centre de dia i s'han anul•lat les visites als residents. També es repetirà el cribratge als pacients al cap d'una setmana.