Sanitat vol proposar grups de 10 persones i mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

La Generalitat assegura que "té un pla propi" i el pensa aplicar

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes tractaran aquest dimecres d'acordar un paquet de mesures comunes de cara al Nadal dividits per la duresa de les restriccions que s'han de prendre, ja que mentre unes aposten per alleugerir-les com és el cas de Catalunya, altres prefereixen endurir-les per evitar una tercera onada.

Segons ha pogut saber aquest diari, la proposta del ministre Salvador Illa passarà per mantenir les trobades de 10 persones (tal i com voldria la Generalitat) i mantenir els confinaments perimetrals (que el govern català vol eliminar).

A l'espera de conèixer la proposta definitiva, són diverses les comunitats que han discrepat amb els límits suggerits per Illa i, llevat de Castella i Lleó, que aposta per ser "més restrictiva", suggeriran aquesta tarda al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut flexibilitzar les mesures en moments puntuals durant festes nadalenques.

Catalunya, proposta pròpia

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat aquest matí durant la seva intervenció al Parlament de Catalunya que la Generalitat "té el seu propi pla de Nadal" el qual "un cop acabada la reunió del Procicat es comunicarà al detall", previsiblement aquest tarda.

Aquest mateix pla serà el que es comunicarà a la trobada del Consell Interterritorial d'avui amb la resta de comunitats autònomes.

Amb tot, la consellera ha avançat que el pas al segon tram està en fase d'estudi i que es farà efectiu si les dades ho permeten. També ha volgut aclarir que Catalunya "no es troba en una fase de desescalada" sinó de "flexibilització" buscant l'equilibri entre economia i salut.