La nova escola de les Preses obre portes amb un dia de retard

S'han adaptat espais com ara la sala d'informàtica i la biblioteca com a aules provisionals

"Satisfacció plena perquè ja tenim tota la mainada a dins". Amb aquestes paraules, l'alcalde del municipi, Pere Vila, expressava aquest matí la seva alegria en veure com finalment el centre ha pogut obrir portes, a l'espera que finalitzin els treballs. Atès que aquesta era una "obra prioritària" per Ensenyament, ja que els alumnes no tenien cap espai alternatiu, s'han fet tots els esforços per intentar avançar el més ràpid possible.

Durant la construcció, però, han tingut alguns entrebancs que han endarrerit el calendari. A banda de pluges, també han tingut problemes amb el finançament i fins i tot les obres van quedar aturades una setmana de juliol. Ara, però, els treballs estan molt avançats i la previsió és que el centre estigui enllestit en un mes i mig com a molt tard. "A mesura que es vagin acabant aules, s'aniran obrint", explica Vila. Mentrestant, s'ha delimitat la zona de seguretat per evitar que ningú pugui accedir als espais que encara estan en obres.

El centre, que té tres plantes, obre amb un total de 144 alumnes, distribuïts en vuit cursos. A les comarques gironines, hi ha hagut quatre escoles més de nova construcció que han obert portes aquest curs escolar. Es tracta de l'institut Ridaura de Castell-Platja d'Aro; les escoles El Morrot i Sant Roc d'Olot, i l'escola Pi Verd de Palafrugell.