La Fundació Ramon Noguera estrena un espai a Girona per divulgar els seus productes ecològics

El projecte permetrà fer visites, degustacions i tallers

La Fundació Ramon Noguera de Girona ha estrenat Onyar Showroom, un nou espai dedicat a divulgar els productes ecològics que elaboren sota la marca Aliments Onyar. El projecte pretén realitzar-hi diferents activitats per donar a conèixer la iniciativa, com ara visites, degustacions i tallers.

També hi ha una zona d'exposició on s'hi pot trobar tota la gamma de productes ecològics Aliments Onyar, com pasta o pizzes. El nou espai d'exposició està ubicat al polígon industrial de Mas Xirgu, on hi havia la botiga de roba i complements. Entre l'obrador i el nou espai la Fundació dona feina a quinze persones amb discapacitat.

La directora de la Fundació Ramon Noguera, Rosa Perich, explica que l'objectiu del nou espai és donar a conèixer els diferents productes al públic a través de les diferents activitats que s'hi programaran. D'aquesta manera també es podrà fer promoció dels establiments on es poden adquirir els diferents aliments que fabriquen, que bàsicament són botigues especialitzades i supermercats.

L'Onyar Showroom s'ha dividit en dues zones: la de l'aparador, on hi ha exposats els productes, i la sala d'audiovisuals, reservada al programa de visites, degustacions i tallers que arrencaran properament.

Un objectiu social i distribució a Catalunya

Cal tenir en compte, que tots els ingredients que utilitzen en l'elaboració dels aliments a banda de ser ecològics són de proximitat, fet que en garanteix una "gran qualitat" i incentiva l'economia circular. Perich destaca que ofereixen aliments de quilòmetre zero, segons les seves propietats organolèptiques i donant prioritat a la proximitat del seu origen.

A tall d'exemple, les bases fresques de pizza s'elaboren a partir de massa mare i es produeixen artesanalment a partir d'una selecció de quatre farines ecològiques. Pel que fa a la pasta fresca, l'ingredient principal és la sèmola de blat dur ecològic que es complementa amb d'altres s complementa amb altres ingredients per elaborar les diferents varietats que ofereixen, incloent les opcions veganes.

Tot plegat amb un rerefons social i principal motiu de ser la fundació, l'ocupació de persones amb discapacitat. Perich remarca que des de la Fundació Ramon Noguera s'aposta de manera especial per aquest Aliments Onyar i considera que és una línia amb un potencial de creixement que "els pot permetre assolir més llocs de treball per al col·lectiu de persones amb discapacitat".

Els productes elaborats a l'obrador d'Aliments Onyar es distribueixen en diverses botigues especialitzades d'arreu de Catalunya i també en diversos punts de l'estat espanyol.

La producció va arrencar el 2012 en un obrador que tenia la Fundació Onyar la Selva a Quart (Gironès). El 2017 l'entitat es va incorporar al Grup Fundació Ramon Noguera i la gestió va passar a mans d'aquesta última. L'any passat es va inaugurar un nou obrador a la seu de Mas Xirgu de Girona per augmentar la comercialització dels aliments que es produeixen i generar més llocs de treball. El nou obrador compta amb 800 m2 repartits en diversos espais. Des del 2012 fins a dia d'avui s'ha doblat la producció arribant a 45.000 kg, que equivalen a unes 160.000 unitat de producte.