Les precipitacions ja acumulen més de 80 litres en alguns punts de l'Alt Empordà

Protecció Civil alerta d'inundacions a partir de demà

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha assegurat que a primera hora d'aquesta tarda alguns observatoris situats a l'Alt Empordà ja registraven més de 80 litres per metre quadrat de precipitació acumulada.

La precipitació és important a nivell local, ja que mentre a Torroella de Fluvià s'han pogut recollir 89,6 litres, a només tres quilòmetres de distància, a Sant Pere Pescador, s'han registrat 18,2 litres.

Altres valors importants són els 60 litres a Terrades, els 51 litres que han caigut a Cabanes o els 40,4 a Navata, mentre que a Espolla s'han registrat 25 i a Roses 6,3.

Prealerta de l'Inuncat

Protecció Civil ha activat la prealerta per inundacions de cara a demà i dissabte per acumulacions de pluja superiors als 100 litres per metres quadrat a gran part de la província de Girona.

Els primers registres més importants tindran lloc a l'Alt Empordà i la Garrotxa el divendres al migdia, mentre que aquesta situació s'estendrà al llarg del dissabte pel Gironès, el Ripollès, el Pla de l'Estany i la Selva.

Pel que fa al litoral es preveuen onades superiors als 2,5 metres d'alçada en tota la Costa Brava.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya la depressió superarà Catalunya ben entrada la nit del dissabte i de cara a diumenge ja hi hauran clarianes.