La comissaria compartida de Salt ja és una realitat

Puig avança que la intenció d'Interior és que la futura comissaria de Lloret de Mar també sigui per a Mossos d'Esquadra i Policia Local

La construcció d'una nova comissaria ha estat un projecte llargament reivindicat a Salt, que fins ara tenia una comissaria de Policia Local que havia quedat obsoleta i petita i una oficina d'atenció al ciutadà dels Mossos d'Esquadra també en un espai reduït a tocar l'ajuntament. Aquest dilluns, amb l'entrada en funcionament de la nova comissaria conjunta, Salt tindrà un espai d'uns 3.000 metres quadrats on treballaran tant Mossos d'Esquadra com Policia Local.

A la comissaria hi haurà 30 agents dels Mossos d'Esquadra -un sotsinspector, un sergent, cinc caporals i 23 agents- i 53 efectius de la Policia Local -un inspector, un sotsinspector, dos sergents, sis caporals, 42 agents i la unitat canina. També hi haurà un Grup d'Atenció a la Víctima (GAV) amb una caporal que farà seguiment de les víctimes de violència de gènere i domèstica, i que donarà servei a les poblacions de Salt, Aiguaviva, Fornells de la Selva, Bescanó i Vilablareix i una Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) que treballa en la mediació intercultural i en l'àmbit educatiu.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha recordat que Salt és una població on durant un temps hi va haver problemes per l'increment en la sensació d'inseguretat. El conseller ha recordat que en un any han disminuït un 18% el nombre de faltes i delictes i que això ha contribuït a millorar la convivència al municipi. Ara, segons Puig, la comissaria servirà per consolidar aquesta millora i, sobretot, coordinar la feina dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

A Salt els dos cossos ja fa temps que fan patrullatges mixtos o que elaboren dispositius conjunts. Segons el conseller, Salt -juntament amb Girona o l'Escala- són municipis pioners a l'hora de compartir recursos i treballar de forma conjunta. Per això, ha assegurat que la inauguració d'aquesta nova comissaria conjunta és un pas més per crear el sistema únic de policia de Catalunya.

Felip Puig ha assegurat que després del desplegament dels Mossos d'Esquadra i tenint en compte la situació econòmica serà difícil anar formant nous policies. Per això, l'objectiu del Govern és crear aquest sistema únic de policia del país amb Mossos d'Esquadra i policies locals. Aquest projecte també està condicionat a una modificació legal però, segons Puig, és el camí a seguir.

El conseller ha avançat que sempre que hi hagi projectes, disponibilitat pressupostària i espai la intenció és anar estenent la fórmula de crear comissaries compartides. Puig ha explicat que la comissaria pendent de Lloret de Mar podria ser compartida i també alguna altra al sud de Catalunya.

L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha assegurat que la posada en marxa d'aquesta comissaria millorarà el servei policial a la població. De moment, encara hi haurà un parell d'agents a l'anterior comissaria però a la llarga la tancaran. Torramadé ha explicat que segurament l'espai que ocupaven Policia Local i Mossos d'Esquadra fins ara podrien servir per ampliar dependències municipals.