L'organització juvenil Arran es presenta a Girona amb una manifestació independentista

"No hi ha pactes fiscals que valguin, cal la independència", apunten

L'acte ha comptat amb la presència de totes les organitzacions d'esquerres independentistes de Girona tals com la CUP, COS, SEPC, MDT i Alerta Solidària, que han celebrat el naixement d'aquesta nova formació. La presentació del nou moviment ha comptat amb uns parlaments on els diversos membres de les entitats independentistes han expressat el seu rebuig envers les polítiques del govern d'Artur Mas, Mariano Rajoy i, fins i tot, la gestió de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Els manifestants han reivindicat que el jovent i la societat està començant a "perdre la por, organitzant-se i buscant solucions per sortir de la crisi econòmica", ha destacat un dels portaveus d'Arran, Pau Camps, en la lectura del manifest general. Els manifestants han criticat les retallades i la "precarització" de la classe treballadora i dels joves estudiants. "Per tots aquests motius tenim clar que no hi ha pactes fiscals o socials que valguin, cal la independència de Catalunya", ha conclòs Camps.

Un cop s'han realitzat els diversos parlaments dels portaveus, els manifestants han realitzat una marxa reivindicativa pel centre de la ciutat. Durant el recorregut han enganxat diversos cartells en suport a Arran i en defensa de la independència a algunes entitats bancàries i a l'edifici de la subdelegació del govern estatal a Girona.

L'acte ha finalitzat amb un sopar popular al Casal Independentista El Forn. L'acte es trobava emmarcat en les mobilitzacions prèvies a la celebració de la Diada, demà 11 de setembre.