El PSC critica la ''falta d'ambició'' del pla de govern de JxCat i ERC a Girona

Paneque recorda que hi ha projectes com la plaça d'Espanya o el carrer de Barcelona pendents

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona creu que el pla de govern de JxCat i ERC sigui un "acord de mínims". La portaveu de la formació, Sílvia Paneque, ha retret als dos grups que formen el govern municipal la "falta d'ambició" a l'hora de redactar el document, sobretot tenint en compte la situació provocada arran de la pandèmia. En aquest sentit, Sílvia Paneque ha retret al govern local que no hi hagi prou detalls de projectes urbanístics com ara la pacificació de l'espai públic, tret de l'anunci de convertir la plaça de Catalunya en una zona de vianants.

Tot i així, Paneque ha criticat que no es diu com es tirarà endavant aquest projecte ni cap altre dels que figuren a la llista de 30 mesures que vol implantar el govern local en aquest mandat. "Tenim què volen fer, però el que no ens expliquen encara és el com", ha lamentat Sílvia Paneque. En aquest sentit, la socialista ha recordat que els dos partits polítics formen un govern en minoria i necessitaran el suport d'altres forces per tirar els projectes endavant.

Per altra banda, el PSC ha retret que alguns dels projectes són temes que "l'oposició ha anat portant als plens en el darrer any i mig". Un dels exemples és la connectivitats de ponts, el Consell de les Arts o la reforma de la plaça de Catalunya.

Per contra, Paneque ha trobat a faltar que JxCat i ERC no facin cap referència a altres projectes urbanístics com ara la reforma de la plaça d'Espanya o la del carrer de Barcelona a la zona sud. De fet, la líder socialista ha recordat que la reforma d'aquesta via era "el projecte estrella" de Marta Madrenas durant la campanya de les eleccions municipals. Tampoc no hi ha referències al nou institut Ermessenda, l'arxiu provincial, la reforma de l'avinguda de Sant Narcís o la modernització del carrer del Carme.