L'artista Jordi Martoranno reflexiona sobre l'origen de l'univers en una exposició a Girona

La mostra està formada per una trentena de peces de diferents formats i es pot veure al claustre de la Diputació de Girona

Martoranno va començar aquest projecte mitjançant esbossos sobre paper, que posteriorment va ampliar fins arribar a treballar amb pintures a l'oli de gran format. Amb totes aquestes peces l'artista pretén reconstruir les formes de l'univers tant en el món biològic de l'ésser humà com en l'emocional, segons s'ha donat a conèixer aquest matí durant la presentació.

Aquesta exposició va ser una de les dues elegides a la convocatòria que va obrir la Diputació de Girona el passat mes de març amb l'objectiu d'escollir els dos projectes que formaran part, durant els anys 2012 i 2013, del programa Exposicions Viatgeres. Un jurat, format per diferents professionals i especialistes del camp de l'art a les comarques gironines, va escollir aquest projecte expositiu per la seva coherència i consistència, tant pel que fa a la qualitat artística de les peces com perquè el discurs que transmet és clar i genuí. L'any que ve, a partir del setembre de 2013, s'iniciarà el recorregut expositiu del puigcerdanenc Jordi Urbón.

L'exposició es complementa amb un catàleg encapçalat per un article escrit per la crítica d'art Magdala Perpinyà.

L'artista

La vocació artística de Jordi Martoranno comença l'any 1980 al taller de pintura d'Isidre Vicens, espai on durant tres anys es configuren les bases conceptuals de la seva obra. Cursa estudis a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, on continua amb la pintura i s'inicia en les tècniques calcogràfiques, l'escultura i altres disciplines artístiques.

Des de 1981, participa en exposicions col·lectives, i a partir de 1984, en exposicions individuals. Algunes de les ciutats on ha mostrat la seva obra són Niça, París, Ustaka, Boston, Portland, Palma, Barcelona, la Corunya, Terrassa i Girona.