Benny Golson i Jeff Ballard actuaran al Festival de Jazz de Girona

El certamen ha reduït el nombre de concerts davant la reducció a la meitat del pressupost però manté més del 60% de la programació gratuïta

Un any més, el festival serà un bon aparador del millor jazz d'avantguarda català, europeu i nord-americà, ja que es continua apostant per artistes de primer nivell que ompliran la ciutat amb propostes per a tots els públics, segons explica el seu director Francesc Ubanell. "Estem molt contents perquè malgrat haver hagut d'aprimar-lo a nivell econòmic hem mantingut la qualitat", ha apuntat, després de reconèixer que ha estat tot un repte.

I és que el pressupost d'enguany s'ha reduït a la meitat i això s'ha traslladat amb una reducció important de concerts, passant dels tretze que es van fer en l'edició passada a un total de 8. El cartell, però, inclou grans figures d'aquest estil musical com és el cas del saxofonista Benny Golson que, després dels problemes de visat de l'any passat, va haver de cancel·lar la gira europea i també l'actuació a Girona. "Ho hem intentat de nou i ho hem aconseguit", assenyala satisfet Ubanell.

A banda dels artistes ja esmentats, completaran el programa noms com ara Elisabet Raspall & Chris Cheek, que presentaran el seu últim disc, 'El Petó-The Kiss'. També presentaran el seu últim projecte David Soler amb 'Frankament' i la formació Duot, amb 'Cactus'. Els encarregats de tancar el festival seran els membres de la jove formació de jazz pop Verd i Blau que interpretaran temes del disc 'Un fràgil corall'.

La majoria de concerts, gratuïts

A pesar de les dificultats de pressupost, els organitzadors han decidit mantenir bona part de la programació gratuïtat per tal d'arribar al màxim nombre de públic. Només els concerts de Benny Golson Quartet, Elisabet Raspall & Chris Cheek i i Jeff Ballard Fairgrounds seran de pagament, amb entrades d'entre 3 i 20 euros.

També es mantenen els mateixos espais utilitzats l'any passat. Es tracta d'alguns de consolidats, com és l'Auditori Palau de Congressos, el CaixaForum Girona, la sala La Planeta o la Casa de Cultura, amb d'altres més innovadors, com ara els Jardins de la Mercè o l'Ateneu Bar de Banyoles.