Brot de coronavirus a una residència de Camprodon amb 25 contagis

El centre té cinquanta residents i els afectats són asimptomàtics o amb afectació lleu

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Camprodon han informat d'un brot de covid-19 a la residència geriàtrica municipal l'Hospital. Afecta 17 residents dels 50 que hi ha actualment així com 8 treballadors. Fins al moment els contagiats són asimptomàtics o amb estat lleu.

El brot es va detectar aquest dilluns quan una treballadora va donar positiu. Dimarts es va fer el cribratge a usuaris i personal i l'endemà es van tenir els resultats. Seguidament, es va sectoritzar la residència, es van aïllar els residents i es van posar en marxa totes mesures per contenir el brot. S'ha habilitat una planta del centre geriàtric per atendre els avis afectats i s'han activat els mecanismes per mantenir el contacte telefònic i virtual amb els familiars, a qui s'ha informat del brot.

Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col•laboració de l'Ajuntament. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'Equip d'Atenció Primària de Camprodon amb l'assessorament d'un professional de geriatria de l'Hospital de Campdevànol.