Els socorristes de Blanes salven la vida d'una dona de 70 anys

La senyora ha recuperat el pols i la respiració després de maniobres de reanimació cardio-pulmonars

Segons ha informat l'Ajuntament de Blanes, els coordinadors del servei de platja han estat els primers en afegir-se a l'atenció que estava fent el seu company amb material de reanimació -oxigenoteràpia i desfibril·lador. Paral·lelament, també han arribat els efectius de de Protecció Civil amb un altre equip mòbil de desfibril·lador que ja no ha fet falta perquè, gràcies a la intervenció dels socorristes aquàtics, la dona ja havia recuperat el pols i la respiració.

En canvi, la víctima encara ha tardat uns quinze minuts més en recuperar la consciència. Abans, els socorristes aquàtics ja han aconseguit que la dona expulsés l'aigua que havia empassat mentre era inconscient dins de l'aigua. La intervenció dels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han aplicat a la dona medicació en vena, ha fet possible que la dona acabés de recuperar la consciència.

La intervenció s'ha donat per finalitzada quan s'ha traslladat a la dona en ambulància fins a l'Hospital Comarcal de Blanes, on li han acabat de mirar les constants vitals, així com si hi havia alguna possible afectació, per donar-li l'alta definitiva. La dona ha estat evacuada amb l'aportació d'oxigen que els socorristes ja li havien aplicat des d'un primer moment.