El Consell Comarcal de la Selva idea una campanya per informar de la recollida porta a porta en tres municipis

La Portanoves tindrà lloc el 23 de novembre

El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió del servei de recollida porta a porta a Caldes de Malavella, Hostalric i Sils, presentarà La Portanoves del Porta a Porta el proper dia 23 de novembre. Està previst que es faci un acte simultani a les tres poblacions, a les onze del matí, i que servirà per donar el tret de sortida oficial al compte enrere cap a la implantació d’aquest nou sistema de gestió de residus.

Les tres poblacions selvatanes, que es troben en plena campanya preparatòria de la implantació del seu nou servei municipal de recollida de residus porta a porta, reforcen la campanya i s'adapten a les circumstàncies actuals amb aquest nou element informatiu batejat com La Portanoves del porta a porta. 

Les fases de La Portanoves

La Portanovesanirà adaptant el seu color i el seu missatge al moment concret en el que es trobi la campanya ciutadana i es pugui fixar la data del canvi. Així està previst que la primera Portanoves sigui de color verd. Aquesta serà l'encarregada de mantenir a tothom en alerta i s'estrenarà a tots tres municipis el dimarts, 24 de novembre, a les 11 del matí, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Unes setmanes després, La Portanoves passarà a ser groga i ja anunciarà la data definitiva d'implantació del nou servei a cada poble. Està previst, si la situació actual de pandèmia ho permet, que es faci efectiu els primers mesos de l'any vinent. A la població de Sils s'implantarà el mes de febrer; a Caldes de Malavella, el mes de març; i finalment el mes d'abril a Hostalric.

Un cop el servei de recollida porta a porta ja hagi començat, La Portanoves es tornarà blava per fer de reclam per a aquells veïns i veïnes que no s'hagin assabentat de la campanya i de sobte es trobin que han desaparegut els contenidors del carrer. I, aproximadament, un mes més tard apareixerà La Portanoves bruna, que donarà a conèixer amb quin grau de diferència s'han capgirat els resultats del reciclatge municipal.

El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió de residus a altres municipis que ja varen posar en marxa aquest model de recollida porta a porta fa uns anys, ha assegurat que amb l'experiència que tenen és molt probable que els resultats de reciclatge es capgirin del tot respecte dels actuals. Amb només un mes després de començar el nou servei: passant de la mitjana actual del 30% a superar els 70%.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que si es poden assolir aquests resultats “els municipis de Caldes, Hostalric i Sils veuran acomplertes les seves obligacions com a municipis catalans i europeus pel que fa el reciclatge i la sostenibilitat”. En aquest sentit, Balliu ha recordat que Europa i Catalunya exigien que “abans d'acabar l'any 2020 tots els municipis haguessin assolit la separació mínima del 60% dels residus. Davant d'aquest escenari que tenim de cara els pròxims mesos, ha afegit, " hem de ser molt optimistes i ser conscients que possiblement aquests tres municipis, ja ho hauran superat pocs mesos més tard".