El Govern introdueix canvis d'última hora a l'esborrany de la desescalada

Els locals de restauració podrien obrir més hores i ampliar l'aforament inicialment previst

L'esborrany del pla de desescalada que han preparat els departaments de Salut i Interior va ser objecte de debat ahir a la nit per part del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, la consellera de Salut, Alba Vergés, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

La trobada que va tenir lloc de forma telemàtica, segons ha avançat RAC1 i ha confirmat aquest diari, va servir per introduir alguns canvis que s'enviaran avui al Procicat perquè els avaluï i decideixi aprovar-los en el document definitiu del pla de desescalada que començarà dilluns de la setmana vinent.

Les principals modificacions fan referència al sector de la restauració. A partir del 23 de novembre els bars i restaurants podrien obrir les terrasses al 100% però amb una distància entre persones de dos metres. Pel que fa al consum interior també estaria permès amb un aforament màxim del 30% i la mateixa distància. L'horari també patiria canvis i ara es permetria obrir fins a les 21h, oferint sopars en horari europeu.

Els cinemes, teatres i sales de concerts també veurien modificat el seu aforament i es reduiria de 600 a 500 persones màxim respecte el que ahir es va filtrar.

A nivell esportiu es plantegen no permetre que reobrin les instal·lacions a l'aire lliure al 50%, com tampoc les piscines. També es farien enrere a l'hora de permetre la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l'aire lliure.

Pel que fa al tema de les restriccions de mobilitat el nou document manté el toc de queda totes les festes de Nadal i pel que fa referència al confinament de cap de setmana en primera fase es manté el municipal, a la segona fase passaria a ser comarcal, en la tercera seria restringit a la Regió Sanitària i, finalment, la quarta fase es quedaria limitada a tota la comunitat de Catalunya.