La Policia Local de Lloret de Mar investiga si la detenció d'un lladre va ser proporcional

En un vídeo que s'ha fet viral es veu com els agents colpegen al lladre

La prefectura de la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) està estudiant si una actuació policial d'aquest diumenge va ser proporcional o no. El cas es remunta a la tarda, quan un jove va intentar robar dos cartrons de vi en un supermercat del municipi.

En descobrir-lo, els responsables de l'establiment van intentar retenir-lo.Segons detallen fonts municipals, el jove, que anava acompanyat d'un home i una dona va acabar a fora barallant-se amb els treballadors de l'establiment. Quan la Policia Local va arribar fins al lloc dels fets, van intentar tranquil·litzar el jove, que s'anava alterant.

Mentrestant, una altra parella d'agents intentava allunyar els dos companys del jove per evitar que encara s'enfurismés més. Els agents demanaven al jove que s'identifiqués i retornés els cartrons. Tot i així, l'home s'anava alterant i incomplia amb les mesures de seguretat i portava la mascareta baixada.

Finalment els agents van decidir actuar reduint el jove. En un vídeo que s'ha fet viral es pot veure l'actuació dels agents que colpegen l'home fins acabar-lo detenint. L'acusen d'un robatori amb violència, desobediència, resistència i atemptat contra els agents de l'autoritat. Després de la seva detenció, el jove va haver de ser atès en un centre sanitari. Per la seva banda, dos agents també compten amb ferides per un cop a la cara i a la mà.

Tot i així, la prefectura està analitzant si l'actuació va ser proporcional o no. El regidor de Seguretat de Lloret de Mar, Jordi Sais, ha avançat que queda clar que "l'actuació va ser justificada" per l'actitud violenta que tenia el jove. Ara, la investigació ha d'aclarir si va ser "proporcionada".

De moment, s'han buscat testimonis de l'actuació i està en una fase informativa per esclarir què va passar. A partir d'aquí es decidirà si la manera com es va reduir el jove va ser correcta o no. En cas que ho consideressin oportú, es podria obrir un expedient contra algun dels agents.