Roses instal·la cinc noves illes de contenidors soterrats

L'actuació està inclosa dins el Pla de Contenidors Soterrats (PCOR)

Les obres de contenització de la Rambla Ginjolers (al costat de l’antic safareig), han suposat la incorporació de set noves unitats (entre rebuig, cartró, vidre i envasos) i han estat finançades (57.000 euros) per l’anualitat 2010 del Pla de Barris atorgat per la Generalitat al municipi. Per la seva part, la Gran Via i els carrers Doctor Ferran i Doctor Arruga, han incorporat quatre noves illes que han tingut un cost de 261.000 euros, i que han suposat la instal·lació d’una trentena de contenidors en total.

Els nous contenidors soterrats permeten als usuaris dipositar les deixalles amb molta més comoditat que amb el sistema convencional. Els nous dipòsits, a més, tenen una major capacitat que els actuals, fet que també permet millorar el servei de recollida i posar punt i final als problemes de dimensionat existents fins ara, sobretot en les temporades turístiques en què l’aportació de deixalles augmenta considerablement.

L’objectiu del pla PCOR és millorar tant la visió i la imatge dels carrers i places del nucli antic, com la tipologia, capacitat i ubicació dels diferents contenidors en funció de les fraccions que recullen i de les necessitats reals de cada indret, a fi d’evitar situacions de saturació de contenidors i d’embrutiment de la via pública.