El Barça i el Rugbi català fan costat als afectats pel #FocEmpordà

El dia 8 de setembre es farà un concert solidari al Teatre Municipal el Jardí de Figueres amb l'actuació d'Albert Guinovart i la Coral Antiga

Els aficionats del rugbi ja poden comprar les entrades per assistir a la Festa del Rugbi Català a través d'Internet (www.usap.cat), que inclourà el partit de la lliga francesa entre la USAP de Perpinyà i l'Stade Toulousain. Tots els diners recaptats aniran destinats als afectats del foc a l'Empordà, que va cremar aquest juliol més de 14.000 hectàrees i va causar la mort a quatre persones. El lema escollit és 'Tots per l'Empordà'.

El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha subratllat el caràcter solidari del club posant-se al costat dels afectats i ha reconegut sentir com "el cor se li encongia" en conèixer la "desgràcia" viscuda. També ha reconegut la bona feina feta per part de tots els cossos que van participar en les tasques d'extinció. Davant aquell episodi i per tal de contribuir a la recuperació, el club ha posat a disposició dels organitzadors de la festa tots els mitjans disponibles per donar a conèixer aquest esdeveniment per tal d'intentar "omplir" l'estadi i recaptar el màxim de diners.

A nivell esportiu, Rosell ha recordat que tot i que el club també té una secció de rugbi, se senten molt pròxims a la USAP perquè és un equip de la Catalunya del Nord que "el considerem com nostre" i "part del barcelonisme". L'any 2011, el club va signar un acord d'agermanament amb el club.

Durant l'acte oficial, que s'ha fet a l'Ajuntament de Figueres, el president del club de Perpinyà, Paul Goze, ha subratlla també que cal fer tot el possible per ajudar als damnificats i ha desitjat que l'esdeveniment esportiu sigui la "gran festa del rugbi".

Altres actes de la festa

La jornada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys començarà al voltant del migdia i finalitzarà a última hora de la tarda. A dos quarts d'una es disputarà un partit entre la selecció de la Catalunya Nord i la de la Catalunya Sud (sub-12). A les 15 h es farà el partit entre la USAP i el Tolosa i a les cinc jugarà la selecció catalana i la selecció d'Andorra en la categoria sènior A. A l'esplanada i a partir del migdia, hi haurà activitats per a un públic infantil.

Un gest de "patriotisme del bo"

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha agraït el gest del club, tot dient que era "reconfortant" veure com les institucions se sumen a la causa. I ho ha definit com un acte de "patriotisme del bo", que va més enllà del de "boquilla" a què estem acostumats amb "grans discursos" de suport. El FC Barcelona, diu Vila, ha entès que a l'Empordà hi ha hagut un problema, s'hi ha interessat, ha visitat la zona i s'ha implicat en la recuperació del territori.

L'acte ha comptat amb una àmplia presència de mitjans francesos i catalans, així com de periodistes esportius que han volgut aprofitar l'ocasió per plantejar a Rosell preguntes sobre el Barça. Un d'aquests li ha preguntat per si el club es planteja apujar el sou a Messi i Rossell ha evitat entrar en matèria tot dient "que el que facin els altres no ens interessa" -en referència al jugador del Madrid Cristiano Ronaldo- i "avui el Barça està amb l'Empordà".

Un concert solidari al Teatre Municipal el Jardí

Durant l'acte, també s'ha presentat el concert solidari que tindrà lloc al Teatre Municipal del Jardí a Figueres, el pròxim 8 de setembre, amb l'actuació d'Albert Guinovar, la Coral Antiga i l'arpista Abigaïl Prat. També es comptarà amb la participació de la periodista Mònica Terribas.