Més de 7.500 persones passen per la 12a edició del FITAG a Girona

El certamen ha venut 5.000 entrades i ha arribat a ocupacions del 80%

Durant cinc dies, Girona ha acollit obres de teatre d'Egipte, Itàlia, Sèrbia, Líbia o Romania, entre d'altres. El certamen, conegut com la festa del teatre amateur, ha portat uns 7.500 visitants a la ciutat i ha omplert el 80% de les localitats. Una xifra un xic inferior a les previsions que s'havien marcat des de l'organització. "La pluja del dijous ens va fer canviar diversos escenaris a l'aire lliure i això va provocar que molta gent es quedés a casa seva", ha apuntat el director del festival. No obstant això, el festival ha venut 5.000 entrades, unes 500 més que l'any passat.

Tant l'acte d'inauguració amb el grup gironí La Gespa, com l'espectacle de clausura amb Quantum, conjuntament amb la companyia Sevilla han estat alguns dels grups i espectacles més destacats i amb més afluència de públic. "Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts perquè mostren que Girona necessita el FITAG i que el certamen està totalment consolidat", ha explicat Peraferrer.

D'altra banda, la novetat d'enguany - les petites escenes teatrals de deu minuts- han agrupat a més de 600 persones durant els quatre dies al Museu d'Història de la Ciutat. Aquestes representacions, realitzades per un col·lectiu de 25 actors gironins, han presentat diverses escenes teatrals dirigides pel director professional i membre de l'equip de suport del FITAG, Ramon Perera.

El director ha explicat que, de moment, el certamen ja ha donat alguns fruits. En principi, el festival ha servit per crear sinergies entre les companyies i alguns grups teatrals gironins ja estan treballant amb altres companyies estrangeres per poder oferir espectacles teatrals als països d'origen dels grups convidats.