Palafrugell prepara una campanya de Nadal alternativa

No hi haurà pista de gel ni l’acte d’encesa de l’enllumenat

Degut a la pandèmia de la covid-19, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) està treballant en l’organització d’una campanya de Nadal diferent a la d’altres anys, per tal de poder garantir les mesures sanitàries de seguretat. Es tracta de mantenir l’esperit nadalenc sense incrementar el risc de contagi de la població.

En aquest sentit, l’Ajuntament, juntament amb l'IPEP, ha decidit no programar les activitats habituals al voltant de les festes de Nadal. És per això que aquest any no es farà la tradicional encesa de llums de Nadal, ni la pista de gel de La Bòbila.

Joan Vigas, primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, explica que “ha estat una decisió molt difícil i molt meditada perquè som plenament conscients del que significa el Nadal tan emocional com econòmicament. No obstant, donada l’evolució de la pandèmia i sabent que l’hivern serà complicant, hem cregut que el més adient era no organitzar aquestes activitats que suposen gran concentració de persones en espais reduïts”.

Malgrat la cancel·lació d’aquestes activitats, s’il·luminaran els carrers amb els llums de Nadal, com es fa cada any; però sense fer acte d’encesa. L’IPEP també col·laborarà reforçant la campanya de Nadal que organitza l’associació de comerciants de Palafrugell Oohx!gen; en concret en els premis, econòmics i de productes, que es donen a la gimcana infantil i a la ruleta.

A més a més, l’IPEP farà una campanya de comunicació per incentivar les compres als establiments locals, especialment en aquest any tan difícil. La campanya pretén conscienciar de la importància del consum al comerç local, donant a conèixer i fomentant l’economia circular.

Pel que fa a la Cavalcada de Reis, l’Ajuntament està a l’espera de les directrius que marcarà la Generalitat de Catalunya, per poder organitzar alguna cosa. La voluntat del Consistori és que, d’una manera o d’una altra, els més petits puguin veure com Ses Majestats els Reis d’Orient arriben al municipi.