Ikea obrirà un punt de venda a la planta baixa de l'Espai Gironès

Es descarta la construcció d'un gran magatzem a l'entrada de Salt

Ikea arribarà a Salt amb la posada en marxa d’un concepte inèdit fins avui a Catalunya. La companyia sueca instal·larà un establiment Ikea Dissenya al centre comercial Espai Gironès, l’obertura del qual està prevista abans d'acabar l’any.

Es tracta d'un punt de venta en format estand que ja funciona en ciutats com Sant Sebastià i Gijón, i que respon a l'objectiu de l'empresa d'estar més a prop dels seus clients a través de nous formats dirigits a la venda personalitzada. L’estand estarà situat a la planta baixa i disposarà de 15 metres quadrats de superfície.

Ikea Dissenya és un concepte de petites dimensions que ofereix una nova experiència de compra a través de l’aposta per la personalització i en el que no hi ha producte físic. Aquests punts de venda ofereixen assessorament per a projectes de disseny, s’hi pot comprar online i contractar tots els serveis d’Ikea, com la recollida, el transport i el muntatge dels mobles.

L’aposta de la companyia per les comarques gironines s’emmarca dins d’un ambiciós pla estratègic de la companyia que preveu l’obertura de diversos establiments a Catalunya sota diversos conceptes. A més, l’establiment de Salt -el primer de Catalunya fora de la província de Barcelona- comptarà amb un punt de recollida de comandes situat a Celrà (c/ Tramuntana, s/n). La instal·lació d’aquests formats a la comarca responen a l’estratègia de transformació en la qual IKEA ja es troba immersa i que s’ha vist a accelerada per la situació actual, en la qual la companyia ha doblat les seves vendes online.

El juny, Ikea va anunciar una inversió de 150 milions d’euros pels pròxims tres anys amb la que espera generar prop de 750 llocs de treball directes al mercat espanyol. La companyia ja destina part dels seus recursos a incrementar la logística de les botigues i punts de contacte per adaptar-los a la nova realitat, assegurant una xarxa més gran de punts de recollida i un impacte positiu pel medi ambient.

Per Alberto Fossati, director de mercat d’Ikea a Catalunya, “la posada en marxa a Salt del primer Ikea Dissenya al mercat català és un exemple del pes present i futur d’aquesta comunitat autònoma en els plans estratègics de la companyia. A més, aquest nou concepte s’adequa a les noves necessitats dels consumidors, que cada cop busquen espais amb una millor accessibilitat i que ofereixin una atenció més personalitzada”.