Lloret de Mar preveu recuperar un 70% de les pernoctacions del 2019 el proper estiu

L'alcalde avança que si la vacuna surt a principis d'any es podria superar el milió de visitants

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) preveu recuperar entre el 70 i el 85% de les pernoctacions que van tenir el 2019 durant la propera temporada d'estiu.

L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, creu que les mesures sanitàries aplicades durant aquest estiu han funcionat i per això estan treballant en començar a preparar la propera temporada turística. De fet, els hotelers han avançat que ja "s'estan signant contractes" amb touroperadors de cara a l'estiu del 2021, tot i que s'estan negociant el cost de les cancel·lacions a última hora.

De tota manera, si aparegués una vacuna efectiva a principis d'any, Dulsat creu que això afavoriria el turisme en aquesta localitat, ja que els riscos disminuirien. Per això, si la vacuna es comença a aplicar a principis d'any, preveu superar el milió de visitants durant l'estiu, una xifra de turistes similar a la que hi havia prèvia a la pandèmia.

L'alcalde, però, ha avisat que com més tardi la vacuna a sortir al mercat, més costarà assolir els objectius fixats en nombre de pernoctacions i visitants. En aquesta línia, Jaume Dulsat ha recordat que entre el març i el juny (el període del confinament i de totes les fases de desconfinament), el municipi va perdre "mig milió de turistes i dos milions de pernoctacions".

Bona rebuda de les mesures d'aquest estiu

Per altra banda, l'Ajuntament ha anunciat que els turistes que han visitat la destinació aquest 2020 han valorat molt positivament les mesures de seguretat que el consistori ha pres. Una de les principals era la sectorització de les dues principals platges en funció del públic. Hi havia una franja per a persones grans, una altra per a famílies i una tercera per a amics i parelles sense fills.

Segons Dulsat, aquestes "recomanacions" d'anar en una zona de la platja o una altra en funció del tipus de públic "ha funcionat molt bé" i la gent ha complert majoritàriament la sectorització.

Així ho confirmen les 350 enquestes que han fet els treballadors de l'Oficina de Turisme aquest estiu. En aquestes breus entrevistes, els visitants també han valorat molt positivament la programació cultural a l'aire lliure que ha mantingut el consistori durant l'estiu. "Hi ha destinacions que van optar per cancel·lar-ho tot, mentre que nosaltres ens vam adaptar i vam mantenir els actes", ha afegit l'alcalde.

Interès dels touroperadors

Amb l'objectiu d'aconseguir les bones xifres de pernoctacions previstes per aquest estiu, els establiments i les agències de viatges ja han començat a treballar per adaptar la seva oferta al món digital. Per la seva banda, el president de la Taula Gironina del Turisme, Jordi Martí, ha avançat que ja s'estan tancant contractes amb els touroperadors de cara a aquest estiu.

Segons Martí "tothom té ganes de reprendre l'activitat" i això es trasllada en nous contractes. El que sí que s'han negociat són les condicions de cancel·lació flexibilitzant al màxim que els clients puguin decidir fins a última hora si finalment viatjaran o no. Amb això, es vol facilitar al màxim que la gent visiti Lloret de Mar posant totes les facilitats possibles.