La Policia Municipal de Girona frustra una festa nocturna de trenta persones a la Font de la Pólvora

Estaven fent una barbacoa i consumint alcohol al carrer a les dotze de la matinada

La Policia Municipal de Girona ha localitzat, per primera vegada a la ciutat aquesta passada nit, una festa nocturna a la via pública, concretament al carrer del Castanyer del barri de la Font de la Pólvora. El cos va rebre trucades veïnals que alertaven de la presència d’un grup d’entre 20 i 30 persones que estaven fent una barbacoa i consumint alcohol al carrer.

Diverses patrulles s’hi van presentar cap a les dotze de la nit, moment en què part de les persones presents al carrer es van dispersar. L’operatiu va durar uns 30 minuts, durant els quals la Policia va identificar diverses persones i va aixecar set actes per delictes contra la salut pública.

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha agraït la col·laboració de la ciutadania, “gràcies a la qual hem pogut actuar per primer cop des del confinament nocturn en una festa a la via pública, i davant d’una actitud irresponsable que incompleix clarament els protocols sanitaris. Agraïm les trucades, que ens han facilitat intervenir i que han prioritzat la salut de tots”.

D’altra banda, la Policia Municipal segueix fent controls perquè tant la ciutadania com els establiments compleixin les mesures decretades per frenar el virus. Des que es van establir les restriccions de mobilitat nocturna i el cos policial va reforçar els torns nocturns –a partir del dimecres 28 d’octubre-, s’han realitzat 335 controls de pas en diferents punts de la ciutat, 177 entre les 22 i les 6 hores i 158 en horari diürn, en aquest cas per detectar incompliments del confinament perimetral de cap de setmana.

En els controls, s’han detectat 5.443 persones i 4.103 vehicles i s’han aixecat un total de 255 actes per incompliment de les mesures de circulació decretades per contenir la covid-19, a banda de fer 75 identificacions o avisos, principalment en joves.

Durant aquest mateix període, la Policia ha aixecat també 4 actes en establiments per infraccions d’horari d’obertura; 19 actes per sorolls ens domicilis deguts a festes o celebracions, i 32 actes per consum d’alcohol al carrer fins ara sempre en horari diürn.

A més, des de mitjans d’octubre fins ara, s’han interposat un total de 518 denúncies per incomplir les mesures relacionades amb la covid-19, 110 de les quals per no portar la mascareta a la via pública.