Bassa lamenta estar ''a la corda fluixa'' a causa d'una fiscalia ''venjativa''

El ministeri públic demana al Suprem que suspengui el tercer grau d'ella i Forcadell

L'exconsellera de Treball, Dolors Bassa, ha lamentat aquest divendres haver d'estar "a la corda fluixa" a causa d'una fiscalia "venjativa". Reacciona així a la petició de la Fiscalia del Tribunal Suprem perquè se suspengui el seu tercer grau i el de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, mentre l'alt tribunal resol si tenen dret a mantenir-lo o no.

Cal recordar que la fiscalia va presentar dilluns passat un recurs contra aquest grau, però el Jutjat de Vigilància Penitenciària encarregat de les presons on les dues compleixen condemna va denegar la petició. Ara el ministeri públic eleva la petició al Suprem i considera que pel simple fet de presentar la petició s'ha de suspendre el grau fins que es resol el litigi.

La qüestió del tercer grau per als presos independentistes ha estat motiu de controvèrsia i de contradicció entre jutjats de vigilància penitenciària, ja que mentre el que ha decidit sobre Forcadell i Bassa els ha mantingut la classificació, el que ho va fer sobre la resta de presos va atendre la petició de la fiscalia i els va suspendre el tercer grau mentre el Suprem resol la qüestió.