Tres museus de Girona seran gratuïts els diumenges mentre duri el confinament de cap de setmana

L'aforament, però, serà del 33% i caldrà seguir les restriccions dictades per Salut

L'Ajuntament de Girona oferirà entrada gratuïta els diumenges al Museu del Cinema, al d'Història de Girona i al d'Història dels Jueus mentre estigui vigent el confinament. Això sí, les restriccions pel coronavirus han fet que es redueixi l'aforament al 33%. A més, caldrà fer la visita amb les mesures de seguretat habituals, o sigui, amb mascareta, rentant-se les mans, respectant els dos metres de seguretat entre persones i amb un sentit únic.

L'objectiu de la iniciativa és incentivar l'activitat cultural i que aquells veïns que estiguin interessats puguin visitar-los sense cap cost. I és que cal recordar que els caps de setmana no es pot sortir del municipi sense una causa justificada o si no es fa esport entre municipis limítrofs.

El vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha assenyalat que amb aquesta acció pretenen posicionar els museus com a indrets de cultura "necessaris i útils per a la societat". La mesura també persegueix presentar-los com a espais segurs. Ayats recorda que són els únics de l’àmbit cultural que romanen oberts, i que compleixen amb tots els requeriments sanitaris.

Així doncs, a partir d'aquest diumenge 8 de novembre, i fins que acabi el confinament perimetral, la ciutadania de Girona podrà accedir gratuïtament al Museu del Cinema, al d'Història de Girona i al d'Història dels Jueus.