L'oposició de la Bisbal presenta una esmena a la pujada d'impostos

L'increment del 5,5% de la taxa d'escombraries i l'increment de la zona blava són els principals punts de discòrdia

L'oposició de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) ha presentat una esmena conjunta a la pujada d'impostos i taxes que contemplen les ordenances fiscals que ha posat sobre la taula l'equip de govern. En concret Compromís per la Bisbal-Junts per Catalunya, PSC i Tots per la Bisbal pretenen evitar l'increment del 5,5% de la taxa d'escombraries que reflexa la proposta feta per l'executiu municipal format per ERC, la CUP i els Comuns.

També carreguen contra la intenció de l'executiu local d'augmentar el preu de la zona blava, en la que consideren que és una voluntat d'externalitzar el servei. Els tres grups de l'oposició també reclamen una rebaixa del 10% de l'IBI per retornar-lo al nivell d'abans de l'increment obligatori que hi va haver el 2014. Per altra banda, aposten per una rebaixa del 33% de l'impost de construccions per tal d'incentivar de nou el sector a la Bisbal d'Empordà.

També volen incorporar una 'clàusula Covid' amb l'objectiu de bonificar ocupacions de via pública –bàsicament terrasses d'establiments d'hostaleria- i de la taxa d'escombraries de forma automàtica, en cas que les restriccions per la pandèmia s'allarguen.

Els portaveus dels tres grups, Xavier Font (Junts), Òscar Aparicio (PSC) i Xavier Dilmé (TxLB), han carregat contra el govern municipal que, asseguren, "no és conscient de la gravetat de la situació que s'està vivint". En un comunicat assenyalen que la "immensa majoria" dels ajuntaments de pobles propers congelen les ordenances o en rebaixen les taxes i els impostos. "Aquí continuem castigant els contribuents com si la situació econòmica dels ciutadans fos igual que fa dos o tres anys", remarca l'escrit.