Rosa Lluch serà la cap de llista dels comuns per Girona a les eleccions del 14-F

Albiach defensa que serà la "garantia" de portar un projecte "conciliador" a les institucions

La historiadora Rosa Lluch, filla del ministre socialista assassinat per ETAErnest Lluch, serà la cap de llista dels comuns per Girona a les eleccions catalanes previstes pel 14 de febrer.

Així ho ha confirmat a través de les xarxes ella mateixa i Jéssica Albiach, a qui Lluch acompanyarà en la carrera cap a la Generalitat, un cop es ratifiqui la seva candidatura en la segona fase de primàries que se celebrarà en els propers dies. En una piulada, Albiach assegura que la candidatura de Lluc és la "garantia" de portar a les institucions "un projecte conciliador, més solvent i just" que "garanteixi uns serveis públics que siguin mur davant la crisi que estem vivint".

Per la seva banda, Lluch ha assegurat que encara el repte amb "il·lusió i esperança". "Il·lusió per ajudar a construir un projecte pel meu país. Esperança per defensar els drets dels gironins i gironines ,una terra que és un lloc fonamental de la meva vida", afegeix en una piulada.

Lluch ja va tancar la llista d'En Comú Podem (ECP) al Congrés a les eleccions del 2018 i va encapçalar la candidatura dels comuns al Senat en les del 2019.

En les darreres eleccions catalans, els comuns van aconseguir vuit escons al Parlament, set dels quals a Barcelona i un a Tarragona.