Les voluntàries d’Oncolliga cusen 800 mascaretes per a l’institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell

La iniciativa l'ha impulsat l'Associació de Famílies d'Alumnes

Els alumnes de l’institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell (Baix Empordà) es protegiran aquesta tardor de possibles contagis de la covid-19 amb les mascaretes solidàries elaborades per un grup de voluntàries de la Fundació Oncolliga Girona, entitat dedicada a l’ajuda al malalt de càncer i els seus familiars.

És el resultat de la iniciativa impulsada per l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre, que davant les característiques d’aquest curs atípic a causa de la pandèmia i amb la ferma voluntat de participar en un projecte solidari, van decidir encarregar a l’Oncolliga l’elaboració de 800 mascaretes per distribuir-les entre tot l’alumnat.

“Buscàvem opcions per gastar una part del pressupost en una acció que ajudés les famílies dels alumnes del centre i va sorgir la idea de fer mascaretes de protecció sanitària que, a més, tinguessin el valor afegit de ser solidàries”, han explicat fonts de la Junta. La presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, ha assistit a l’acte d’entrega de les mascaretes, que han estat confeccionades de manera desinteressada per un grup de voluntàries de la delegació de l’entitat a Mont-ras.

L’acte ha consistit en una senzilla trobada en la qual la direcció del centre i l’AFA han mostrat el seu agraïment pel “gran treball realitzat” per les voluntàries de l’entitat. L’AFA també ha refermat la seva voluntat de mantenir de forma habitual projectes de col·laboració solidaris que aporten un valor afegit a l’entitat i que “ens enriqueix com a persones”.

La confecció de mascaretes solidàries s’ha convertit en una nova font d’ingressos per a l’Oncolliga en un context de pandèmia en el qual l’entitat ha hagut de cancel·lar gairebé totes les activitats benèfiques que promou habitualment per obtenir recursos. Les mascaretes es poden trobar a la seu de l’entitat, a Girona, i en establiments repartits per tota la demarcació que s’han unit a la xarxa de distribució solidària. També es confeccionen mascaretes per encàrrec per a empreses, col·legis professionals i altres col·lectius. El donatiu és de 5 euros en el cas de les mascaretes d’adults i 4 euros en el cas de les infantils.

Les mascaretes d'Oncolliga no són homologades, equivalen a les mascaretes higièniques. El forro interior és de roba hidròfuga que no permet que les partícules més petites traspassin. Tenen una durada de 70-80 rentats a 40 graus. Igual que en el cas de les higièniques, es poden portar fins a 8 hores seguides.