Felip Puig avisa que les darreres pluges no canvien la situació de risc d'incendi forestal

El conseller d'Interior assegura que és "lògica" una certa "confusió" en l'inici d'un gran incendi com el de l'Alt Empordà

El conseller ha recordat que tot i la baixada de temperatures i l'augment de la humitat "hi ha un vent fort a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre que pot portar a algun altre ensurt". Per això "cal estar preparats", diu Felip Puig, que ha destacat l'ajuda que tenen els bombers de la gent del territori, els voluntaris, agrupacions de defensa forestal i ciutadans.

"Caos lògic" a l'Empordà

Segons Felip Puig, un incendi de les magnituds del de l'Alt Empordà inclou "unes primeres hores molt crítiques, on cal adonar-se de les capacitats d'extinció d'un foc de velocitats ràpides, amb focus secundaris a prop, i molt difícil d'extingir". En aquesta situació "la capacitat d'extinció dels bombers queda superada". Per això creu que "és lògic que als primers moments hi hagi confusió" com es parla en l'informe dels Bombers. El conseller d'Interior ha recordat que va ser un incendi de "cinquena generació" on van haver de coordinar-se equips de bombers i salvament d'arreu". De tot plegat, diu Puig, cal extreure'n la visió crítica per millorar en propers dispositius.