Palafrugell dissenya un pla per combatre el 'botellón' al carrer

L'alcalde atribueix l'increment d'aquestes pràctiques a la crisi i assegura que són "incompatibles" amb el model turístic de la població

L'acalde ha explicat que aquest estiu han detectat una sèrie d'incidències, sobretot a les platges de Llafranc i Calella. Per exemple, grups de joves s'han reunit de matinada per fer 'botellón', una pràctica que ha generat problemes de convivència com ara problemes de brutícia o que no deixaven descansar els veïns pel soroll. També han detectat la presència de venedors ambulants i de persones o grups que han ocupat la via pública sense permís per fer activitats de caire artístic.

Juli Fernández atribueix l'increment d'aquestes pràctiques a la crisi econòmica. Tot i que Palafrugell té ordenança de civisme i poden multar les persones que la incompleixin, amb aquest pla volen potenciar també la prevenció i aconseguir eradicar aquestes pràctiques. "Cada estiu hi havia hagut algun problema, però no tant com aquest i no ens ho podem permetre", ha afirmat Fernández que considera que aquest tipus de pràctiques topen frontalment amb el model turístic de Palafrugell.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, recorda que l'Ajuntament té com a prioritat el desenvolupament de polítiques públiques en matèria de turisme sostenible ambientalment, de qualitat, familiar i responsable i que això és incompatible amb 'botellons' o venda ambulant. "No hi haurà tolerància en aquests temes i es reforçaran les tasques preventives, així com els controls de seguretat", ha explicat l'alcalde.