Gombrèn no demanarà reobrir l'antiga escola el curs vinent

L'enquesta popular només ha tingut un 14% de participació

Gombrèn (Ripollès) no demanarà reobrir l'antiga escola el curs vinent perquè no hi ha prou famílies interessades. Aquesta és la conclusió de l'equip de govern un cop comptabilitzats els vots de l'enquesta popular que es va posar en marxa la setmana passada.

Dels 168 veïns empadronats de més de 16 anys que podien votar, només ho han fet 24, és a dir, un 24% del cens. I d'aquests, només sis famílies amb vuit nens en edat escolar han dit explícitament que si l'escola obrís hi durien els seus fills.

L'alcalde, Cèsar Ollé, ha explicat que comunicaran al Departament d'Educació que no compleixen un dels requisits de poder reobrir el centre perquè no hi ha prou demanda. I ha lamentat la baixa participació d'un tema de futur com aquest. L'enquesta tenia per dues parts. Una, oberta a tots els ciutadans de més de 16 anys, on es preguntava si veurien bé la reobertura de l'escola Hug de Mataplana, tancada fa vint anys. En total, s'han rebut 24 vots, dels quals 19 eren favorables, 3 deien que no i 2 han votat en blanc.

I la segona part estava restringida als pares amb fills i se'ls demanava que els inscriurien a l'escola en curs vinent i quins cursos. En aquest cas, han contestat dotze famílies de les catorze que hi ha al poble amb infants. Concretament només sis famílies han respost que les apuntarien (amb un total de vuit fills en edat escolar) mentre que cinc famílies amb un total de set nens han dit que no. També hi ha hagut una família que ha votat en blanc.

Ollé, ha recordat que una de les condicions d'Educació per valorar la reobertura d'un centre educatiu era arribar a un mínim de dotze estudiants, una condició que Gombrèn no té actualment. És per això que ho comunicaran a la conselleria i evitar així destinar-hi uns recursos públics i uns esforços de planificació per un projecte que no tindria demanda.

També ha lamentat el poc interès que ha tingut l'enquesta. "Em sembla preocupant", ha remarcat l'alcalde ja que considera que aquest era un tema "molt important" per al futur del municipi si es vol evitar que es converteixi en un "poble dormitori". I ha recordat que la consulta que es va fer fa uns mesos sobre les campanes va despertar molt més interès. En aquell cas, es va arribar a una participació del 44%.