L'hospital d'Olot suspèn les cirurgies no urgents i habilita tota la unitat 3 per a covid

Les mesures busquen assistir pacients amb coronavirus seguir amb l'activitat ordinària

L'hospital d'Olot (Garrotxa) ha intensificat les mesures preventives davant l'augment d'ingressos per covid-19 per fer compatible la seva atenció amb l'activitat ordinària. Des de mitjans d'aquesta setmana, s'ha habilitat tota la unitat 3 d'hospitalització –que disposa de 32 llits- per poder atendre pacients amb coronavirus.

A més, ha suspès totes les cirurgies amb ingrés ajornables i manté les que no requereixen pernoctació, les intervencions oncològiques i les urgents. També s'ha doblat la guàrdia dels professionals del Servei de Medicina Interna i es manté equipada i preparada la zona de semicrítics –ubicada a Urgències- per atendre a pacients més complexes i a l'espera de que siguin derivats a l'hospital de referència. Pel que fa a les visites a consultes externes, algunes ja comencen a fer-se de manera telemàtica.

En aquests moments, l'hospital té 25 pacients ingressats per covid-19, quatre professionals positius i set més d'aïllats per ser contacte estret. Durant aquest mes d'octubre, s'han traslladat vuit pacients crítics a l'hospital Josep Trueta i hi ha hagut sis defuncions.