Dos menors detinguts per provocar vuit incendis forestals a Roses

Els imputen la crema de prop de 1.500 metres quadrats de sotabosc, vinyes i alzines entre els mesos de juny i agost

Des de finals de juny i fins el 24 d'agost, a Roses hi ha hagut diversos incendis forestals. Davant la gravetat dels fets i els nombrosos incendis patits aquest estiu a la comarca de l'Alt Empordà, els Mossos van prioritzar la investigació, que ha donat els seus fruits amb la detenció, ahir, de dos menors d'edat com a responsables de vuit focs forestals a les zones de Mas Matas, Mas Fumats i la carretera de les Arenes, entre altres.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van tenir accés a una targeta de memòria que contenia arxius fotogràfics i de vídeo que un veí de la zona s'havia trobat al terra i que va fer arribar a la policia.

Els investigadors van visionar les imatges i les fotografies i van observar com dos joves es dedicaven a filmar i fotografiar com encenien focs en zones forestals i llavors marxaven en ciclomotor. En les imatges es poden veure com els joves enregistren les superfícies calcinades, els arbres cremats i les columnes de fum, així com també es filmaven caminant per la terra cremada.

En alguns dels incendis provocats, tots en franges horàries diferents, es pot veure als joves com fan fogueres amb herbes seques al mig d'un camí de terra o bé, fins i tot, com encenen un dels focs amb draps de paper entre vegetació seca.

Per apagar els diversos incendis ha estat necessària la intervenció dels mitjans del parc de bombers de Roses i d'altres parcs, com el de Llançà, i diversos mitjans aeris, una intervenció que també suposa un alt cost.

El darrer foc que s'imputa als joves data del 24 d'agost. Comença en un camp d'oliveres situat a la carretera de les Arenes. Es van calcinar vint-i-cinc metres quadrats de sotabosc i una carrossa de carnaval que es trobava al lloc. En aquesta ocasió els dos joves també van fugir amb ciclomotor.

Els mossos investiguen la participació d'aquests joves en d'altres incendis relacionats de la zona. Els menors detinguts seran citats properament per la Fiscalia de Menors de Girona.