Els PSC pressiona perquè el projecte del nou Trueta estigui fet el 2013

Els socialistes alerten que l'actual hospital necessitarà molta inversió si ha de funcionar més enllà del 2015

El futur de l'hospital Josep Trueta continua essent incert. El conseller Boi Ruiz, en les darreres declaracions que va fer al respecte, va assegurar que el Govern entenia que era una prioritat i demanava a l'Ajuntament de Girona que busqués uns terrenys alternatius per instal·lar-hi el nou centre. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va assegurar que contemplaven diverses opcions però considera que és una inversió pràcticament inassumible per la Generalitat en el moment de crisi actual. Unes paraules que també ha subscrit el director territorial de Salut a Girona, Josep Trias.

"Que defineixin el projecte, nosaltres ja els ajudarem a trobar finançament", ha afirmat l'exconsellera de Salut i diputada al Parlament, Marina Geli. Per al PSC, el Trueta és una inversió indispensable per al present de les comarques gironines però també per al futur. Per això, assegura que "entendria" que el Govern decidís "repensar" el projecte ideat per l'anterior Govern i que suposava una inversió de 300 milions d'euros (MEUR). "Si el volen redimensionar, que ho facin, però que facin alguna cosa", ha instat Geli.

Marina Geli, acompanyada de la cap de l'oposició a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, ha recordat que el projecte de futur per al Trueta no només incloïa fer el nou hospital, sinó també crear el Campus de la Salut, un espai compartit per al centre hospitalari però també per a investigació, facultat de medicina i infermeria i altres estudis relacionats amb l'àmbit de la salut. "No només és salut, també és economia", ha assegurat Geli.

Fuga de talents

Geli ha assegurat que, per primera vegada "i després de molts anys d'esforços", hi està havent una "fuga de talents" en l'àmbit de la salut a les comarques gironines. "Grans professionals estan marxant", ha lamentat. Segons Geli, un dels motius és la incertesa en el futur entre els 1.500 professionals que treballen al Trueta. A més, també ressalta que de mica en mica el mal estat de l'actual Trueta anirà influint en la qualitat de l'assistència, encara que hi hagi "els grans professionals que hi ha que intenten subsanar-ho".

Geli i Bosch han estat especialment crítiques amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director dels serveis territorials de Salut a Girona, Josep Trias, a qui acusen de "manca d'ambició" i d'interposar "altres interessos" als dels habitants de la demarcació".

Per això, des del PSC han engegat una campanya a través de xarxes socials per trobar la complicitat de la societat gironina i "fer pressió" al Govern perquè tingui un projecte sobre la taula el 2013 i pugui estar enllestit cap al 2016. Ho faran a traves del hastag #xGironanouCampusTrueta i amb un seminari que a l'octubre aplegarà professionals del sector.