Intercepten a Figueres prop d'una tona d'haixix

Cada paquet de droga portava adherits dos globos inflats per evitar que s'enfonsés en el mar durant el seu transport des del Marroc

Gràcies a la col·laboració policial internacional, es va tenir coneixement de l'existència d'una organització de narcotraficants, integrada en la seva major part per ciutadans del Nord de l'Àfrica, que estava distribuint haixix a la demarcació de Girona. Aquest grup comptava amb una àmplia i complexa infraestructura que incloïa des de l'elaboració i provisió de l'estupefaent al Marroc fins a la distribució final al consumidor. Transportaven la droga per mar des del nord de l'Àfrica fins a les costes del litoral andalús i posteriorment la portaven per carretera fins a la província de Girona o a França per a la seva distribució.

Els farcells que contenien l'haixix havien estat confeccionats amb una nova tècnica. A cada un d'ells li havien adherit dos globus plens d'aire i havien precintat posteriorment tot el conjunt, amb la finalitat d'evitar que s'enfonsessin al mar durant el seu transport o en les maniobres de traspàs entre embarcacions.

L'operació, que continua oberta, ha estat portada a terme per agents del grup quart de la secció d'estupefaents (UDYCO) de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona. Els detinguts, a qui se'ls imputa un delicte contra la salut pública, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial corresponent, que va decretar l'ingrés a presó de tots dos.