La cantant de Morcheeba presentarà en primícia cançons del seu nou disc a l'Acústica

El festival convida Skye Edwards a passar una setmana de vacances al país com a fórmula de promoció

Fins ara, només les persones que van anar de públic al darrer concert d'Skye Edwards, a Moscou, han pogut escoltar en exclusiva tres temes del nou disc en solitari que estrenarà aquest octubre. Des de llavors i fins el proper concert del novembre a Londres, els fans només podran gaudir de cançons del 'Back to now' a l'Acústica de Figueres. "Hi tocaré cinc temes del nou àlbum", ha avançat Edwards que participarà a l'onzena edició del festival aquest dissabte.

Edwards ha explicat que aquest nou disc és diferents als seus treballs anteriors. "És més electrònic", ha descrit. "Si hagués de descriure el disc amb un color seria el blau elèctric", ha detallat la vocalista de Morcheeba que creu que aquest nou treball és de música 'pre-club', és a dir, la música ideal per escoltar abans de sortir de festa.

Després de promocionar el nou disc, Skye Edwards començarà a treballar en el nou àlbum amb Morcheeba. "M'agrada estar ocupada", ha bromejat l'artista que diu que no li suposa cap problema seguir la seva carrera en solitari i tenir, alhora, una banda. De fet, dissabte a l'Acústica simultaniejarà temes dels seus treballs en solitari i també de Morcheeba.

Una setmana de vacances

El festival Acústica treballa en un nou projecte, la Factoria Acústica, que comença a caminar aquest any i que busca internacionalitzar la mostra. De mica en mica, i creant sinèrgies amb el territori i amb el sector cultura, la Factoria Acústica es marca com a objectiu final actuar com a mecenes i produir tres o quatre projectes anuals.

Aquest any, s'estrenen amb un projecte que esperen repetir. "Va començar com una idea esbojarrada pensada conjuntament amb l'emprenedor Dídac Lee", ha explicat el director del festival Xavier Pascual. La idea era convidar algun artista internacional a passar una setmana de vacances a les comarques gironines i retransmetre-ho a través de xarxes socials. "El que semblava una idea esbojarrada no ho era tant", ha explicat Pascual.

La idea és internacionalitzar l'Acústica, que es conegui més fora del país i també promocionar les comarques gironines a nivell turístic. Platja, cultura, art i esport a cavall entre Figueres, l'Alt i el Baix Empordà, Girona i Barcelona és l'agenda que tenen preparada Edwards i la seva família per a aquesta setmana. "Els nens volen anar a la platja i el meu marit al Camp Nou", ha bromejat Edwards que afegeix que també gaudiran de la reconeguda gastronomia de la zona.

L'Acústica comença dimecres i s'allargarà fins diumenge i actuaran més de 40 artistes en diversos escenaris repartits per Figueres. El pressupost del festival és de 350.000 euros.