1.400 persones s'interessen pel tren que unirà Figueres i Girona per l'acte de l'11-S

El tren, amb capacitat per 500 persones, permetrà viatjar fins a Barcelona

La iniciativa, que va néixer aquest dissabte, permetrà que els interessats puguin sortir a les tres del migdia des de Figueres, farà una parada a Girona a dos quarts de quatre i arribarà a Barcelona amb el temps suficient perquè els viatgers puguin assistir a la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana. El tren de tornada sortirà a les nou del vespre del mateix dia des de Barcelona.

Aquest tren especial, amb sis vagons i una capacitat per a 500 persones, ja ha causat interès entre els veïns de Girona i Figueres. Des del consistori figuerenc, han explicat que han registrat unes 1.400 consultes en menys d'un dia a la pàgina web a través de les xarxes socials. Una xifra bastant important, ja que segons l'ajuntament normalment arriben a aquest nombre de consultes en tres o quatre dies. A més, també han rebut una vintena de missatges directes en un dels perfils socials del consistori demanant tiquets.

Els ciutadans interessats podran adquirir els bitllets a partir de la setmana vinent a través d'una aplicació web o bé directament als ajuntaments de les dues localitats. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va destacar que es tractava d'una "iniciativa única" que permetrà que la manifestació de Barcelona sigui un "clam nacional transversal, pacífic i festiu que segurament entroncarà amb les grans diades històriques de l'inici de la transició".