Temporada Alta suspèn les funcions presencials dels propers quinze dies

El festival inclourà a l'streaming alguns dels espectacles previstos

Les noves restriccions anunciades aquest dijous per contenir l'expansió de la covid-19 han obligat a suspendre les funcions presencials del Temporada Alta durant els propers quinze dies. El festival treballa ara per reprogramar algun dels espectacles i per incloure'n –en la mesura del possible- a la programació que fan 'A distància'.

És a dir, que alguns dels que s'havien de fer de manera presencials es gravaran i, posteriorment, es difondran o bé es faran en streaming. Entre ells, el Torneig de Dramatúrgia –que només s'oferirà en línia- o l'espectacle del Pot Petit, que s'inclourà a aquesta programació.

El director del festival, Salvador Sunyer, diu que ampliaran l'oferta amb aquelles funcions que estiguin en "condicions econòmiques i tècniques de poder fer". "L'streaming no és més que una tireta en aquesta ferida immensa", afegeix.

Amb tot, Sunyer assegura que l'objectiu és "mantenir" el Temporada Alta i també garantir que les persones que treballen al sector puguin "continuar treballant i cobrant". En aquest sentit, diu que les produccions que s'havien d'estrenar aquests dies es pagaran igualment. "La gent ha estat treballant i assajant" afirma.

El festival es podria allargar

Sunyer descarta que el festival s'allargui fins l'any que ve però avança que "passaran" alguns dels espectacles a finals de desembre. En el cas de produccions internacionals, com 'Història d'un senglar (o alguna cosa d'en Ricard)', que dirigeix l'uruguaià Gabriel Calderón, Sunyer ha explicat que Calderón viatja demà a Catalunya des de l'Uruguay. "S'assajarà igual i si no ho podem fer en directe ho gravarem i ho retransmetrem en streaming", afegeix.

El director del festival ha insistit que, encara que les funcions es facin a distància, seran de pagament. "El teatre té el mateix valor que una dorada o que un filet", ha afegit.

"Les condicions són les que són"

Malgrat admetre que no els "agrada" la situació, ha evitat carregar contra les noves mesures. En aquest sentit, ha dit que "empipa i sap greu però les condicions són les que són".

Amb tot, ha insistit que, de moment, la resta de la programació es manté. "No ens han donat data però el que no farem és tancar coses abans que les tanquin", ha afegit.