El Bisbe de Girona demana als polítics que exerceixin amb ''responsabilitat i ètica''

Pardo ha recordat les víctimes de la covid i lamenta "les ferides i deshumanització" de la pandèmia

Atípica missa de Sant Narcís aquest matí. La distància de seguretat ha reduït a un terç l'aforament de l'església de Sant Feliu, on per entrar-hi calia tenir l'entrada prèvia. També calia fer-ho amb mascareta i després d'haver-se rentat bé les mans amb gel hidroalcohòlic que hi havia distribuït a dins de l'església.

Tot plegat per evitar un increment de contagis per coronavirus. De fet, la pandèmia ha estat un dels primers elements que ha destacat el Bisbe Francesc Pardo en la seva homilia. Ha recordat les víctimes de la covid-19 i ha lamentat les conseqüències que està tenint per a tota la societat en general i la gironina en particular.

"Estem colpejats des de fa mesos per la pandèmia que ens ha impedit poder gaudir plenament de les nostres vides i veiem amb temor els contagis i ens dol la deshumanització que provoca", ha assenyalat Pardo. El Bisbe ha fet referència a la "dura" crisi econòmica que "està afectant a tantes famílies" i que provoquen "ferides obertes que encara portem pel sofriment" que suposa la situació.

Per tot plegat, Pardo ha apel•lat a la "fe del cristianisme" per poder sortir d'aquesta pandèmia. "La Salut no és només pastilles i tractaments mèdics pel psiquisme, sinó allò que Déu ens ofereix de manera gratuïta", ha concretat.

Avís als polítics

Finalment, el religiós també ha volgut advertir als polítics a qui ha demanat que no confonguin els rèdits electorals amb la democràcia. "La vocació política sempre ha de ser al servei de les persones i del bé comú. La responsabilitat política s'ha d'exercir amb responsabilitat, humilitat i conviccions ètiques", ha remarcat.
Pardo ha recordat que la finalitat no pot ser "pensar en les properes eleccions" i demana als polítics que "serveixin" als ciutadans.