ERC de Riudellots veu ''d'inadmissible'' que l'alcaldessa doni ''caire de normalitat'' al cas dels correus electrònics

Subratlla que els fets són "greus" i volen una comissió d'investigació

El grup municipal d'ERC de Riudellots de la Selva qualifica "d'inadmissible" que l'alcaldessa, Montserrat Roura, doni "caire de normalitat" a l'afer dels correus electrònics que ha acabat amb la dimissió del segon tinent d'alcalde.

Els republicans subratllen que els fets són "greus", volen que s'obri una comissió d'investigació "urgentment" i no descarten demanar responsabilitats polítiques a Montserrat Roura "com a màxim i última responsable" d'allò que passa a l'Ajuntament. L'alcaldessa ha denunciat davant la fiscalia el fins ara regidor de Noves Tecnologies, Xevi López, per haver redireccionat els mails dels vigilants municipals al seu compte de correu. López ja ha dimitit i s'ha encarregat una auditoria informàtica al consistori.

Després que la mateixa alcaldessa hagi escrit una carta oberta als veïns de Riudellots, on Roura hi exposa els fets, el grup d'ERC a l'oposició lamenta que la imatge de l'Ajuntament s'hagi "vist esquitxada" per aquesta suposada "vulneració de la intimitat dels correus d'uns treballadors municipals".

"Els fets són greus, com ho demostra la renúncia del regidor i la denúncia a la fiscalia per part de l'alcaldessa", exposen els republicans en un comunicat. A més, ERC-AM de Riudellots no entén com Montserrat Roura els qualifica com un "incident" i "fruit d'un error". "És inadmissible que ni qualifiqui de conducta il·legal el fet del redireccionament del correu dels vigilants i li doni caire de normalitat", afirmen els republicans.

Per a ERC de Riudellots, en paral·lel a la denúncia a la fiscalia i a l'auditoria informàtica, allò que cal és que s'obri "urgentment" una comissió d'investigació formada per tots els grups municipals. "Transparent, d'abast temporal llarg i que miri a fons tot el sistema de correus electrònics de l'Ajuntament", diuen al comunicat, perquè "no deixi dubte que no hi ha cap més qüestió" relacionada amb el cas.

Per últim, els republicans recorden que Xevi López, a més de les àrees que tenia al govern, era també el portaveu del grup de Junts per Riudellots i "mà dreta de l'alcaldessa". "Sense deixar-nos que és regidor col·laborador en temes de seguretat i, per tant, persona íntimament lligada a Roura", diu ERC-AM. Per això, els republicans no descarten demanar responsabilitats polítiques a l'alcaldessa de Riudellots "com a màxim i última responsable de tot el que passa al consistori".