Turisme Garrotxa demana al Govern ''proporcionalitat'' en les mesures i una ''planificació lògica''

L'associació reclama que es prenguin en coordinació amb el sector turístic

L'associació Turisme Garrotxa demana al Govern "màxima cura i proporcionalitat" en les mesures i que les que s'adoptin a partir d'ara "siguin fruit d'una planificació lògica". En un comunicat, l'entitat reclama que es prenguin en coordinació amb el sector turístic i que es comuniquin "amb la màxima precisió possible".

En aquest sentit, remarquen que les mesures sanitàries s'han de "compaginar" amb les de compensació econòmica per als sectors afectats i que, tot plegat, s'ha de fet amb "grans dosis" de "planificació, coordinació, entesa interdepartamental i bona comunicació".

L'associació alerta que no només poden afectar el 9% que representa el turisme per a l'economia de la Garrotxa, "sinó a tots els sectors que hi estan relacionats".

Des l'associació també defensen que el sector turístic de la Garrotxa aplica totes les mesures sanitàries vigents i que està format, essencialment, per allotjaments i restaurants de "poca capacitat" que fa "24 anys que treballen de manera transversal amb les empreses de guiatge i d'activitats, i de manera col•laborativa amb el sector públic".

Un sistema de "cogovernança", insisteixen, que cal "tenir en consideració" a l'hora de prendre decisions que afecten el sector.