Girona compra per 596.000 euros una nau per guardar el material d'actes culturals populars

Fins ara s'emmagatzemaven en un espai que no reunia les condicions adequades

L'Ajuntament de Girona ha tancat la compra d'un nau per emmagatzemar material per a actes culturals populars per 596.000 euros. L'equipament, situat al carrer Illa de Formentera al barri de Pont Major, compta amb 994,28 metres quadrats de superfície construïda i un pati de 348,84 metres quadrats.

La previsió és que es pugui començar a utilitzar en les properes setmanes i que s'hi guardi material d'entitats culturals com elements de la cavalcada de Reis (carrosses, el materials d'atrezzo o el vestuari). L'alcaldessa, Marta Madrenas, defensa que calia un espai on poder guardar aquest material, que fins ara s'emmagatzemava en una nau privada al carrer de Barcelona que "no reunia les condicions òptimes".

Per la seva banda, el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, remarca que l'adquisició dona resposta a una petició de les entitats culturals. "És un espai llargament reivindicat i treballem i seguirem treballant per cobrir les necessitats de les entitats i alhora impulsar les activitats de recuperació i difusió del patrimoni cultural, tradicional i popular", afegeix.