Un condemnat per una agressió sexual a Palafrugell no entra a presó si fa un tractament de desintoxicació

Va obligar la víctima a fer-li una fel·lació, li va robar el mòbil i va eliminar les converses que havien mantingut

Un condemnat a 4 anys i mig per obligar una dona a fer-li una fel·lació el 5 de desembre del 2018 a Palafrugell (Baix Empordà), robar-li el mòbil i eliminar les converses que havien mantingut a través d'una aplicació no entrarà a presó.

L'Audiència de Girona ha suspès l'execució de la pena amb la condició que no torni a delinquir durant un termini de 5 anys i que sotmeti "amb èxit" a un tractament de desintoxicació.

Fiscalia, acusació particular i defensa han acordat aplicar una atenuant de reparació del dany perquè ha consignat 20.000 euros per indemnitzar la víctima i una atenuant de drogoaddicció perquè, en el moment dels fets, patia síndrome d'abstinència per una addició a les drogues. S'enfrontava a 15 anys i 2 mesos de presó.

El cas que ha arribat aquest matí a judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona es remunta al 5 de desembre del 2018. Segons ha reconegut l'acusat, entre tres quarts d'una i les dues de la matinada va quedar amb la víctima en un aparcament de Palafrugell. S'havien conegut a través d'una aplicació de cites. Mentre estaven dins la furgoneta, l'acusat va començar a petonejar i a fer tocaments "de caràcter sexual" a la víctima.

Tot i que la dona el va rebutjar reiteradament, el processat la va acabar subjectant amb força pel cap i la va obligar a fer-li una fel·lació. Com a conseqüència de l'atac, la víctima va patir lesions físiques consistents en dolor cervical i a la zona del coll.

Després de perpetrar l'agressió sexual, i quan la víctima baixava el vehicle, l'acusat va aprofitar el "clima intimidatori" que li havia causat a la dona per robar-li el mòbil. Segons ha admès, el robatori era amb intenció "d'obtenir un benefici il·lícit" però també per eliminar proves. En concret, el processat va accedir al telèfon i va eliminar l'historial de converses que havien mantingut a través de l'aplicació Badoo.

L'acusat s'enfrontava inicialment a 15 anys i 2 mesos de presó i multes per valor de 6.000 euros. Al judici, però, la fiscalia ha anunciat que, si l'acusat reconeixia íntegrament els fets, modificaria l'escrit d'acusació apreciant dues circumstàncies atenuant. Una de reparació del dany perquè ha consignat 20.000 euros per indemnitzar la víctima i una de drogoaddicció perquè en el moment dels fets patia síndrome d'abstinència perquè estava enganxat a les drogues.

Amb l'acord de fiscalia, acusació particular i defensa, l'Audiència de Girona l'ha acabat condemnant a 4 anys i mig de presó i multes per valor de 1.950 euros (3 anys, 150 euros per lesions lleus, 1 any de presó pel robatori amb intimidació i 6 mesos de presó i multa de 1.800 pel descobriment de secrets). També li imposen 3 anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar o comunicar-se a menys de 300 metres de la víctima durant 8 anys.

No haurà d'entrar a presó però amb dues condicions: no tornar a delinquir durant un termini de 5 anys i culminar un tractament de desintoxicació de les drogues. La sentència és ferma perquè fiscalia, acusació particular i defensa han renunciat a presentar recurs.