Detingut el pressumpte autor de robatoris a les esglésies de Púbol, la Pera i altres 10 indrets més

Un home ha entrat a la presó i una dona ha estat detinguda com a coautora d’alguns dels fets

La matinada del dia 2 de març els mossos de la comissaria de Girona van saber que algú estava cometent un robatori amb força en un establiment comercial de Celrà. Ràpidament una dotació policial va arribar al lloc dels fets i, gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van localitzar el presumpte autor amagat al pati d’una escola molt propera. Després d’identificar-lo, els mossos van comprovar que la porta principal de l’establiment comercial afectat estava forçada, raó per la qual, l’home, Juan Antonio NQ, va ser detingut per un delicte de robatori amb força.
 
Els investigadors van continuar amb les indagacions pertinents i, en primer lloc, van esclarir que l’home hauria comès fins a dos robatoris amb força més la mateixa nit. Concretament, el lladre hauria assaltat un restaurant i una parròquia de Viladesens (Gironès). En segon lloc, els agents van descobrir que, en el robatori a l’establiment de Celrà, Juan Antonio NQ va actuar conjuntament amb Sheila VH, la qual l’esperava dins un turisme. Amb aquesta informació, els mossos van detenir la dona el dia 3 de març.
 
Paral·lelament a aquestes gestions, la Unitat d’Investigació de la comissaria de La Bisbal portava a terme l’acurada investigació d’un seguit de robatoris comesos des de gener a la comarca del Baix Empordà. Els policies havien detectat certes similituds entre tots els casos, ja que els autors perpetraven els robatoris sempre de matinada i forçant els accessos principals d’establiments i parròquies de nuclis urbans poc habitats.
 
Per les indagacions fetes, els investigadors van identificar Juan Antonio NQ com un dels presumptes autors dels robatoris comesos al local social de Jafre, un restaurant i una església de Púbol, un restaurant i una església de Monells, al centre mèdic-social de Vilopriu i, finalment, en un local municipal i una església de La Pera.  
 
Els mossos també imputen a Sheila VH el presumpte robatori a les dues esglésies de La Pera i Púbol. Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar l’ingrés a presó de Juan Antonio NQ.