'Vam haver de marxar en mitja hora perquè el foc estava molt a prop de casa'

Els Bombers continuen treballant en el perímetre de l'incendi i sufocant petites revifalles

La trentena de veïns dels nucli de la Vilosa i Mas Costa han passat la nit fora de casa i aquest dissabte només han pogut tornar a recollir "quatre coses" i a comprovar els estralls del foc. Ho han hagut de fer acompanyats per Bombers, Mossos d'Esquadra o ADF perquè la zona encara és perillosa. "Ens han dit que encara crema i que pot ser que la tramuntana vagi fent revifalles", ha explicat Assumpta Fargas, veïns de la Vilosa.

L'Assumpta i la seva família es dedica a l'agricultura ecològica i el camp és la seva font d'ingressos. Per això, ha explicat que quan van veure les flames van patir perquè no acabessin afectant casa seva. "Primer vam veure com una mena de pols i vam trucar de seguida a Bombers. Pocs minuts després ja vèiem les flames apropant-se", ha recordat. En mitja hora, els van desallotjar.

Han passat la nit amb uns amics. Quan han tornat a casa han comprovat que les flames han quedat a 50 metres del cobert on tenen les eines. "Sort de la intervenció dels Bombers i que el vent va girar", ha explicat. Un altre veí, que Quim Quinyones, ha explicat que no va arribar a pujar a casa seva perquè és forestal voluntari i va preferir anar a ajudar. "He pujat a casa avui i he vist que tot està en ordre, les flames a prop però no han arribat", ha explicat.

Remullant perímetre

Els Bombers continuen remullant el perímetre i apagant petites revifalles del foc. "Encara no ho podem donar per controlat perquè continua havent-hi fum, ha explicat el cap d'emergències de Girona, Enric Cano. Continuen a l'expectativa pel canvi de vent. De moment continua bufant marinada però la tramuntana ja ha començat a entrar pel Cap de Creus. "Esperem a veure si ens canvia el vent o pot ser, fins i tot, que xoquin els dos vents i ens estabilitzi la situació", ha explicat.

Tot i això, Cano diu que encara no es pot saber si podran donar el foc per controlat aquest dissabte mateix. El perímetre està perfectament delimitat i les hectàrees afectades són 217, la majoria d'arbrades. La trentena de desallotjats no tornaran a casa fins que es doni el foc per controlat, ha detallat Cano, i els nuclis que estan confinats també continuaran així.