Millora la situació dels dos incendis menors que cremen a l'Alt Empordà

Els Bombers donen per controlat el foc de l'Escala i per estabilitzat el de la Jonquera

Al voltant de dos quarts de set de la tarda queden set dotacions dels Bombers treballant en l'incendi de l'Escala.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, a causa de l'incendi hi ha un carril tallat a l'Ap-7, al quilòmetre 1,5 i en sentit nord. Això provoca dos quilòmetres de retencions a la mateixa autopista, en sentit França.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activat en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), per alt risc d'incendi generalitzat a tot Catalunya.

(Actualització 19:40h):

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit el foc que ha cremat la tarda d'aquest divendres a la Jonquera (Alt Empordà) poc després de ses set de la tarda. Segons les primers valoracions, el foc hauria cremat al voltant de 1.000 metres quadrats. L'incendi s'ha declarat al voltant de dos quarts de cinc de la tarda i ha mobilitzat tres dotacions dels bombers catalans i una dels francesos, que han col·laborat amb les tasques.

Com que el foc ha cremat prop de l'AP-7, ha calgut tallar durant una estona un carril d'aquesta autopista en sentit nord, a partir del quilòmetre 1,5, fet que ha provocat diverses retencions.